Förlust hemma mot Rögle
Publicerad: 2022-10-01
Efter segern borta mot Västerås tog J20 sig an serietvåan Rögle på hemmaplan.

Period 1: 0-1 Rögle kom ut hårt och fick flera längre anfall. Fem minuter in tvingades SSK ta time out. En halv minut senare tog bortalaget ledningen genom Ian Scherzer stod bakom mål och hittade Keanu Marinkovic som tryckte in 0-1 målet. Rögle fortsatte trycka på och SSK skapade enstaka chanser men det blev endast ett mål i den första perioden

Period 2: 2-3 SSK kommer ut bättre i den andra perioden. Två minuter in kom kvitteringen när William Bengtsson Söderlund bakom mål hittar Olle Hilmersson som sätter dit 1-1 målet. Rögle tog sedan ledningen genom Oscar Pettersson dryga åtta minuter in som pricksköt in 1-2 från den vänstra tekningscirkeln. Nio minuter in kom matchens första utvisning och SSK fick möjlighet att spela powerplay men man lyckades inte förvalta möjligheten. Den bästa målchansen hade Mikael Taylan som fick en retur i slottet men avslutet gick utanför. Nästan direkt efter att Rögle blev fulltaliga var det Rögles tur att spela powerplay. Under spelet i numerärt underläge drar Filip Nordberg på sig en utvisning för crosschecking. SSK klarade av 42 sekunder i spel tre mot fem men Rögle utökade ledningen senare i spel fem mot fyra genom Lars Petter Eckholm som bröt sig in framför mål. Med mindre än tre minuter kvar reducerade SSK, Elliot Edman satte en retur efter ett backskott från Vilgot Östling. Rögle svarade dock på det omgående genom Felix Nilsson. 2-4 var ställningen efter två perioder.

Period 3: 1-2 Nytt boxplay väntade för SSK redan minuten in men hemmalaget klarade av det utan några större bekymmer. Rögle utökade ledningen till 2-5 fyra och en halv minut in i slutperioden när Ian Scherzer lyckades finna Wiggo Weinö med en passning genom centrallinjen. Rögle fick en ny möjlighet i powerplay och utökade ledningen åter genom Wiggo Weinö som blev tvåmålsskytt. Med dryg tolv minuter kvar väntade ytterligare ett boxplay och Rögle tryckte på för ett sjunde mål men SSK höll undan. Med åtta minuter kvar reducerade SSK, Rasmus Ekström tryckte upp pucken i nättaket från slottet i numerärt överläge. Närmare än så kom inte SSK och matchen slutade 3-6.

Nästa match för J20 är hemma mot Malmö söndag 2 oktober, klockan 12:00. Fri entré!

**Mål: **0-1, 05:33, Keanu Marinkovic (Ian Scherzer). 1-1, 21:58, Olle Hilmersson (William Bengtsson Söderlund). 1-2, 28:41, Lars Petter Eckholm (Jonathan Larsson, Simon Zether). 1-3, 33:48, Lars Petter Eckholm (Axel Smeds, Natanel Lindholm). 2-3, 37:18, Elliot Edman (Vilgot Östling, Leon Okonkwo Prada). 2-4, 37:49, Felix Nilsson (Ian Scherzer, Keanu Marinkovic). 2-5, 44:35, Wiggo Weinö (Ian Scherzer). 2-6, 46:58, Wiggo Weinö (Felix Nilsson, Oskar Pettersson). 3-6, 53:14, Rasmus Ekström (Adam Hesselvall, Elias Holmberg).

Skott: 32-42 (9-12, 17-15, 6-15).

Utvisningsminuter: 10-4.

Publik: 130 åskådare.