Ny förlust mot Karlskrona – SSK dam utslaget ur SDHL-kvalet
Publicerad: 2019-02-24
En praktsmäll med hela 1-11 i Scaniarinken i torsdags. Men trots den matchen i färskt minne och en vingklippt trupp stod SSK upp betydligt bättre mot Karlskrona i returen i NKT arena på söndagskvällen. Det blev dock förlust med 3-1 till slut och damerna är ute ur SDHL-kvalet.

Stora delar av SSK dam har i dagarna spelat Ståbucklan med distriktslaget Sörmland. En turnering som man dessutom vann stortstilat genom att slå Stockholm i finalen någon timme före det att pucken skulle släppas i kvalmatchen i Karlskrona. Med sju ordinarie spelare borta av den anledningen kunde SSK bara mönstra fyra backar och nio forwards i söndagens returmötet och den andra matchen i play off-serien.

KHK chocköppnade och gjorde 1-0 efter bara 28 sekunder. Men bara minuten senare replikerade SSK när Emma Olsson satte kvitteringspucken och SSK vann också skottstatistiken med 14-9 i den första perioden.

Karlskrona skulle dock visa sig vara för starka och vann till slut matchen med 3-1 inför hela 1114 personer på läktaren i NKT arena. Detta efter bland annat två mål av kanadensiska storstjärnan Deanna Morin.

Laget är därmed utslaget ur kvalet till högsta serien SDHL. Men vi säger såklart grattis till tjejerna som överträffat förväntningarna och tog hem seriesegern i division 1 östra och där stora delar av laget dessutom alltså utgjorde stommen och låg bakom Sörmlands seger i Stålbucklan på söndagen. Nya tag i satsningen mot SDHL nästa säsong!