Välkomna till matchen SSK-Björklöven! "Ett Tempel som kokar gör oss extra taggade"
Publicerad: 2018-03-16
Glada besked! Backen Henrik Malmström kommer till spel i kvällens match. Här är senaste nytt, laguppställning och förhandsintervjuer med SSK-TV. Nu kör vi!

DAGENS KRÖNIKA:

SSK:are ger aldrig upp, nu är vi här – låt festen börja!

SSK-TV:

LAGUPPSTÄLLNING:

Målvakter:

  1. Sörensen, George
  2. Lundberg, Henrik

1st Line

  1. Byhlin, Lucas

  2. Grossmann, Nicklas

  3. Blomstrand, Ludwig

  4. Gråhns, Stefan

  5. Carlsson, Lucas

2nd Line

  1. Hansson, Petter

  2. Malmström, Henrik

  3. Valkvae-Olsen, Thomas

  4. Weigel, Fredric

  5. Bengtsson, Christopher

3rd Line

  1. Johansson, Stefan

  2. Spångberg, Jacob

  3. Åslin, David

  4. Lindbäck, Måns

  5. Heinerö, Nicklas

4th Line

  1. Flodkvist, Thom
  2. Frantz, Sebastian
  3. Sethsson, Albin

NEDSLÄPP:

VAD: SSK-Björklöven, omgång 4 av slutspelsserien Svenska spel Trophy

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Fredag 16/3, kl 19.00

LÄGET I LAGET: Victor Andersson är avstängd resten av slutspelsserien efter matchstraffet i Oskarshamn och kommer inte till spel i matchen mot Björklöven. Marcus Bohman och Henrik Malmström är båda skadade och osäkra kort inför fredagen. Back från J20 lär ersätta till matchen mot Björklöven. I övrigt ser truppen ut att vara densamma som mot Almtuna.

HÅLL KOLL PÅ: Ludwig Blomstrand. Har varit stekhet i slutspelsserien och gjorde viktiga 3-2 i Uppsala i onsdags. Bra kemi med Gråhns som center.

MER OM MATCHEN:

SSK stod för en heroisk insats i Uppsala på onsdagen. Ett stort bortafölje med SSK-fans lyfte fram laget till tre poäng och seger med 4-2 mot Almtuna i Gränbyhallen. – Det var jättestarkt och vilket härligt stöd. Det var en kämpainsats och så som det blev med mycket känslor så tycker jag grabbarna klarade sig bra med att hålla sig kalla. Vi vände runt det. Vi kände efter första perioden att mycket vara bra och att det kunde varit några mål till och vi hade tålamodet som krävs i så här täta matcher, säger tränare Ulf Lundberg.

Backen Marcus Bohman råkade ut för en otäck smäll där han slog huvudet i isen. Han var på sjukhus för kontroll under natten och har drabbats av hjärnskakning och lär troligtvis inte vara aktuell för spel på fredagen.

– Det man gör då är att man har kontroll hela tiden och man har hjärntrappan att tillgå. I den är det väldigt individuellt men man får ta det steg för steg, säger Lundberg.

SSK-TV: Kolla in hela intervjun med Ulf Lundberg här!

19-årige Lucas Byhlin har kommit in i laget på sista tiden och i gårdagens match i Uppsala fick han för första gången chansen från start på sex backar.

– Det gick bra. Jag spelade med Petter (Hansson) och det kändes bra. Vi hittade varandra och det kändes tryggt. Det var första matchen från start. Jag har gjort några byten sista tiden och samlat på mig rutin. Men inför i går så tänkte jag inte så mycket. Det var bara att gå in och spela mitt spel och spela enkelt, säger Byhlin till SSK-TV.

Och på fredagens lär den offensivt skicklige backen få chansen igen från start i matchen mot Björklöven hemma i Scaniarinken. – Det ska bli kul att komma ut och nollställa oss och ge 100 procent igen och ge Björklöven en riktig fight. Det känns som vi har en bra lagmoral just nu. Det känns som alla vill vinna varje match, alla ger 100 procent och blockar skott, säger Byhlin som hoppas på stort stöd från hemmapubliken i Templet i morgon.

– Vi behöver allt stöd vi kan få. Det är alltid skönt med fansen i ryggen. Det är nästan som en extra spelare.

SSK-TV: Lukas Byhlin om hur han hittat spelglädjen i SSK och om fansen mäktiga läktarseger i Gränbyhallen: ”När man kom in i hallen och hörde att SSK-fansen lät mer än Almtunafansen.

Kommunikationsansvarig, Södertälje SK Fredrik Gustavell