SSK-TV: Oeffektivt SSK föll i hop mot Almtuna – förlorade med 4-0 hemma i Scaniarinken
Publicerad: 2018-12-09
Det blev ingen rolig söndagseftermiddag för SSK. Trots en pigg start lyckades man inte få hål på Arvid Ljung i Almtuna-målet och i stället kunde gästerna bärga en seger i Södertälje. Nu väntar Leksand på bortaplan på onsdag.

Välkomna på fredagshockey med AW i Scaniarinken nästa fredag 14/12, SSK-Karlskron. Köp biljett här!

STUDIO SSK: SSK-TV:s expert hyllar Bejmos debut trots tunga förlusten – och missnöjd Gråhns tackade tappra fansen: "Betyder oerhört mycket att de ändå stöttar"

Söndagsmatiné mellan SSK och Almtuna i Scaniarinken och debut för nye Emil Bejmo som var på spelhumör direkt. I fjärde minuten frispelade han Lucas Carlsson som dock inte fick till backhands-dragningen som han ville och Arvid Ljung i Almtuna-målet kunde rädda.

Almtuna fick chansen i powerplay efter sju minuter, men det blev resultatlöst, och i övrigt var det SSK var laget som fortsatte ligga på och skapa mest. Bland annat oroade kedjan med Åslin, Blomstrand och Hugo Gustafsson en hel del.

SSK fick också chansen i powerplay och spelade runt men fick inte till de riktigt vassa avsluten.

Oeffektivt powerplay för SSK

Första perioden slutade mållös men SSK fick starta andra perioden i powerplay efter att Almtunas Alexander Lunsjö drog på sig en crosschecking i slutet på första.

Detta blev också fruktlöst men SSK fortsatte spela inspirerat, med bra tempo och hade det mesta av spelet.

Powerplay ville sig inte men SSK radade ändå upp chanser och ägde spelet första delen av andra perioden och både Dyk, Meyer, Liljewall och Åslin, Blomstrand Gustafsson var riktigt bra. Men när inte målen kommer trots spelövertag är det lätt hänt att det blir ett bakåt i stället. Så också i detta fallet. Simon Johansson sköt en handledare från blå på chans som letade sig in bakom en skymd Alexander Sahlin.

I slutminuterna av perioden kom även 2-0 på en retur som Fredrik Forsberg satte.

Matchstraff efter bentackling på Spångberg

I tredje perioden fortsatte Almtuna dra på sig utvisningar och i fjärde minuten fick dessutom Oscar Pentler ett matchstraff och SSK fick spela fem mot tre i 1.23 och fem minuter i PP därefter.

Men spelet låste sig helt och i stället för SSK-press bjöds det på många felpass och SSK var aldrig riktigt nära en reducering i spelet i numerärt överläge.

I stället gjorde Almtuna 3-0 och 4-0 med 13 sekunders mellanrum i den tolfte minuten och matchen var över för SSK:s del.

Nu väntar Leksand borta på onsdag för SSK och därefter hockeyfredag med AW i Scaniarinken när Karlskrona gästar Templet.

MATCHFAKTA: SSK - Almtuna

Slutresultat: 0-4 (0-0, 0-2, 0-2)

Målskyttar: 0-1 Simon Johansson (Liljendahl), 0-2 Fredrik Forsberg (Bjurström, Mårtensson), 0-3 Tony Mårtensson (Liljendahl), 0-4 Alexander Lunsjö (Ragnarsson)

Skottstatistik: 30-18

Utvisningsminuter: 4-39

Publiksiffra: 2 474

50/50-vinnare: 84 666 Summa: 4 000 kr