NEDSLÄPP: Dags för slutspelsderby och publikfest i Scaniarinken – ”Blir säkert ett bra tryck”
Publicerad: 2018-03-11
Slutspel, derby och hemmamatch i Scaniarinken. I morgon väntar en het måndagsmatch när slutspelsserien går vidare med match mot AIK i Templet. – Fantastiskt för spelarna att få uppleva stämningen, inte alla som får vara med om det, säger assisterande tränare Dennis Bozic.

SSK låg på bra och naglade fast IK Oskarshamn i andra perioden och var ytterst nära kvittering flera gånger om. Men laget fick inte in pucken och förlorade till slut lördagens premiär i slutspelsserien mot Oskarshamn med 4-1.

– Jag tycker vi kommer ut okej. Sedan får vi ett par olyckliga utvisningar mot oss och håller inte riktigt igen där i PK. Därifrån tar vi tag i det och andra perioden är riktigt, riktigt bra. Vi har supermycket målchanser men vi måste lyckas få håll på motståndarna, så är det, säger assisterande tränaren Dennis Bozic.

Hur frustrerande är det att inte få in pucken där?

– Det är det alltid, men det är bara att kriga på. Det är inget att ödsla energi på och vi kör vidare. Att skapa chanser är ett bra kvitto, sedan gäller det bara att trycka dit den.

Nu väntar AIK i omgång två av slutspelsserien. Ett hett länsderby hemma i Scaniarinken mot ett lag som man mött fyra gånger under säsongen och där AIK gått vinnande ut striden tre av de fyra gångerna.

– Det är ett skickligt motstånd. De har fyllt på sin trupp under säsongen, som många andra. De har hög skicklighetsgrad, men kan vi hålla våra linjer och vara konsekventa i det vi gör så har vi en bra chans och ta poäng, säger Bozic.

I laget är Victor Andersson avstängd efter matchstraffet och någon forward från J20 kommer därför troligtvis komplettera truppen. Dessutom är laget tredje bästa poängplockare Fredric Weigel tillbaka efter sin avstängning.

I övrigt väntas mycket publik till matchen och SSK har fått det att stämma bra på hemmaplan under vårsäsongen. Senast var det magisk stämning i hallen när SSK blev klara för slutspel i slutminuten av matchen.

– Det är helt fantastiskt för spelarna att få uppleva det. Det är inte alla hockeyspelare som får vara med om det. Det är kul, jätteroligt. Det blir säkert ett riktigt bra tryck här i morgon också, säger Bozic som avslutar med en hälsning till Södertäljeborna och publiken. – Fortsätt som ni har gjort. Det har gett resultat hittills.

SSK-TV: Bozic om spelet hemma och borta, att spela match varannan dag och den magiska stämningen i Scaniarinken i onsdags.

Boka biljett till SSK-AIK i förköp här!

NEDSLÄPP: VAD: SSK-AIK, omgång 2 av slutspelsserien Svenska spel Trophy

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Måndag 12 mars, kl 19.00

LÄGET I LAGET: Victor Andersson är avstängd efter matchstraffet i Oskarshamn och kommer inte till spel i matchen mot AIK. Däremot är Fredric Weigel tillbaka efter sin avstängning. Eventuellt kommer någon från J20 att vara med och ersätta Victor Andersson i morgondagens match.

HÅLL KOLL PÅ: Ludwig Blomstrand. Kanske SSK:s bäste spelare i matchen mot Oskarshamn. Kämpade, tacklades och gjorde även ett snyggt mål på friläge.

Kommunikationsansvarig, Södertälje SK Fredrik Gustavell