Förlust men stabil insats i Leksand: "Sett över 60 minuter bra insats"
Publicerad: 2017-09-01

SSK gjorde trots en knapp 2-1-förlust en stabil insats i Tegera arena mot favorittippade och stjärnfyllda Leksand.

Matchen startade med ett jätteläge för backen Marcus Bohman, men duktige Tex Williamsson i Leksandsmålet räddade. Därefter böljade spelet lite fram och tillbaka och det kändes nästan som en seriematch med bra tempo och även en del känslor på isen.

Leksand tog ledningen med 1-0 genom Oskar Lang efter att SSK just blivit fulltaligt sedan man galant rett ut ett fem mot tre-läge när både Lindbäck och Spångberg visats ut.

Trots underläge gjorde SSK en bra period och skapade flera chanser, bland annat hade Victor Andersson ett fint läge men fick inte in pucken.

Andra perioden inleddes med ett friläge för Leksand som Sörensen i SSK:s mål lyckades rädda. Därefter tog SSK över matchen och skapade bra tryck och lyckades också kvittera genom Christopher Bengtsson som slog in en ribbretur. Assisterade gjorde tryout-spelarna Sebastian Owuya och Hampus Olsson som direkt efter machen meddelades att de får kontrakt säsongen ut.

-De är heta i början men sedan tycker jag vi plöjer över dem efter 1-1, säger Sebastian Owuya.

Leksand lyckades dock återta ledningen genom en slumppuck från blålinjen som retligt studsade in bakom en skymd Sörensen.

- Det är tursamt att den pucken studsar in. Men då kommer de tillbaka i matchen. Innan dess kändes det som det var vår match och vi hade fortsatt plöja över dem annars, konsaterar Owuya.

I tredje perioden jagade SSK kvittering och låg på samtidigt som Leksand stack upp i farliga kontringar flera gånger. I slutminuten tog SSK ut målvakten Sörensen och satsade på spel sex mot fem men fick inte in pucken.

Trots förlust var det en stabil insats i en match med stundtals ganska högt tempo och lagledningen var ändå relativt nöjd

- En helt ok match. Högt tempo stundtals och båda lagen vill spela ett offensivt spel. Vi skapar chanser men saknar effektiviteten. Sett över 60 minuter en bra insats, säger Mats Waltin som även berömmer lagets arbetsinsats.

Om tre veckor möts lagen återigen i Tegera arena i premiären av Hockeyallsvenskan och SSK får chans till revansch när säsongen drar igång på allvar

- Med tre poäng på spel kan det se lite annorlunda ut. Högre anspänning och mer noggrannhet. Sedan har vi några veckor på oss finslipa powerplay och boxplay som säkert kommer se bättre ut, säger Mats Waltin.

Se även: SSK förlänger med Owuya och Olsson