En poäng i ny svängig match på hemmaplan - "Skulle gärna ha haft tre"
Publicerad: 2017-12-01

SSK tog ledningen med fyra minuter kvar genom stehete Thomas Valkvae Olsen och laget såg ut att ta hem tre poäng på fredagskvällen. Men Almtuna lyckades dock kvittera och vinna på övertid.

Säkra biljett till SSK-IK Pantern fredag 8/12 redan nu - boka här!

SSK som kom till spel med samma lag som i segermatchen mot Västervik i onsdags och inledde matchen piggt och skapade flera möjligheter redan de första bytena.

Efter halva första perioden tog dock Almtuna ledningen efter en tilltrasslad situation framför mål där hemmapubliken ansåg att Sörensen redan blockerat pucken. Domaren dömde dock mål. Målskytt Ludvig Nilsson.

Strax därpå fick dock SSK chansen i powerplay – och tog den. Lucas Carlsson pricksköt en isare på Victor Anderssons klubba och Arvid Ljung i Almtunakassen var chanslös.

Stehet norrman tvåmålsskytt

Andra perioden blev jämn inledningsvis men med ganska oordnat spel från båda lagen. I trettonde perioden fick dock SSK sitt andra powerplay i matchen. Och så small det igen. Thomas Valkvae Olsen tryckte in en retur efter att Christopher Bengtsson skjutit.

– Det var öppet mål så det vara bara att slå in den, säger norrmannen om sitt elfte mål för säsongen.

Almtuna tog dock över spelet något därefter och Sörensen fick jobba i slutminuterna och stod bland annat för en riktigt svettig dubbelparad med benskyddet.

Tredje perioden inleddes med powerplay för Almtuna. SSK redde dock ut situationen och fick sedan själva chansen i powerplay. Denna gång dock utan att lyckas göra mål.

Mål gjorde i stället Almtuna några minuter senare då laget kontrade och Jacob Ragnarsson kunde styra in kvitteringen mellan benen på Sörensen.

Men SSK skulle ta ledningen igen. Med fyra minuter kvar spelade Weigel läckert fram Thoms Valkvae Olsen som gjorde sitt andra mål för matchen och tolfte för säsongen.

– Det var en bra framspelning av Wagge och jag kom ensam med målvakten, luckan är där och den går in. Nu känns det som det mesta går in. Det är bara att fortsätta skjuta och hoppas att det fortsätter, säger norrmannen.

Sen kvittering och dramatiskt slut

Med 1.39 kvar lyckades dock Almtuna återigen kvittera. William Quist fick pucken och lyckades få in den förbi Sörensen i dålig vinkel. Med vilda protester från hemmapubliken och Thomas Valkvae Olsen som blev upphakad i situationen innan målet.

– Jag upplever det som en interference när jag glider fram och ska slå ut pucken ur zon. Jag menar att den är klar men har inte sett den i efterhand från sidan. Men så är det, de gör fel de med ibland, säger Valkvae olsen själv om situationen.

Matchen gick till förlängning och där tog det bara 22 sekunder innan Victor Rollin-Carlsson kunde avgöra. På ett ganska slumåartat sett då ett skott tog på Sörensen och gick rakt upp i luften och sedan letade sig in i mål på något mystiskt sett.

– Den gick rätt upp och sedan fick backspin och in i mål. Men så är det ibland, det är bara att gå vidare till nästa match, säger Thomas Valkvae Olsen som dock inte var nöjd med en poäng.

– Jag skulle gärna ha haft tre. Vi hade det mesta av spelet och jag tycker vi har ganska bra kontroll på dem hela matchen. Det var inte jättemånga farliga lägen de hade.

I och med övertidsförlusten passerar Almtuna SSK i tabellen och laget ligger nu på en sjunde plats.

Nästa uppgift blir Oskarshamn borta på tisdag och därefter väntar  IK Pantern på hemmaplan på fredag.

MATCHFAKTA:

SSK-Almtuna: 3-4 (OT) (1-1, 1-0, 1-2,0-1)

Målskyttar: 0-1 Ludvig Nilsson (Lundin), 1-1Victor Andersson (Carlsson, Liwing), 2-1 Thoms Valkvae Olsen (Bengtsson, Johansson), 2-2 Jakob Ragnarsson (Pither, Dahlström) 3-2 Thomas Valkvae Olsen (Weigel, Spångberg), 3-3 William Quist, 3-4 Victor Rollin-Carlsson (OT).

Skottstatistik: 21-27

Utvisningar: 4-8