NEDSLÄPP: Revanschsuget SSK tar sig an Hästen – ”Känns som glöd i laget”

11 januari 2018 13:25

Vita Hästen borta. Det är SSK.s nästa uppgift i Hockeyallsvenskan. Och det är ett beslutsamt gäng som åker till Norrköping på fredagskvällen.

– Ruggigt viktigt att studsa upp, säger tränare Ulf Lundberg.


SSK var obesegrat i HockeyAllsvenskan under 2018 – tills på onsdagen då man föll hemma mot Oskarshamn med 3-2 och ramlade ner till en nionde plats i tabellen.

– Vi kommer från en svit med tre segrar i rad och det känns som vi får veva igång lite. Vi kommer in i det undan för undan men vi gör två mål framåt och det är lite enkelt bakåt. Men vi har jobbat på en del saker på träningen här som ska göra att vi har krokar att hänga upp det på som vi ska ha i spelet från start, säger Ulf Lundberg efter torsdagens träning.

Kan du bjuda på något konkret exempel där?

– Jag pratar ju om den här påslagenheten, och att vi ska spela som vi vill direkt från början, och det är ju lättare sagt än gjort. Men det gäller några delar i spelet med puck och några delar utan puck för att hjälpa varann i det, säger Ulf Lundberg.

Nu väntar match mot Vita Hästen i Norrköping på fredagskvällen. Ett lag som blandat och gett lite på sistone och som ligger på en elfte plats i tabellen.

– De har en hög högstanivå och ett bra PP och det blir förmodligen tufft. Det är ju så jämt i den här serien. Och det är härligt att veta att det blir tufft och att man måste göra allt för att gå segrande ur matchen, säger Lundberg.

Stefan Johansson, Emil Kruse, Albin Sethsson och Nicklas Heinerö saknades senast och ingen av dessa kommer heller till spel på fredagskvällen. Dessutom är det frågetecken för målvakten George Sörensen som är krasslig och kanske inte kan spela mot Vita Hästen.

På torsdagsträningen var förutom Lukas Klarström även målvakten Isak Andersson från J20 med. Det återstår alltså att se exakt vilken trupp som finns tillgänglig i morgon, men en sak är säker – det är ett revanschsuget SSK som åker till Norrköping på fredagskvällen.

– Jag tycker att både på det här korta mötet innan fysen och sedan på ispasset kändes det som det var glöd i laget. Det var glöd och det är ruggigt viktigt att studsa upp. Matchen igår kan vi inte göra något åt nu, det vi kan påverka är härifrån och nu, säger Ulf Lundberg.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Ulf Lundberg här!

[Säkra biljett till SSK-Västervik på onsdag redan nu - boka online här! ](https://www.ticketmaster.se/event/ssk-vasterviks-ik-biljetter/475003)

Fler artiklar:

SSK-TV: Kolla in TVO:s rökare - här är målen från SSK-IKO

SSK-TV: Höglund om målet, formen och fjärdekedjans roll

SSK-TV: Här avgör TVO mot Björklöven

SE ÄVEN: SSK nollade Modo borta - TVO toppar skytteligan

SE ÄVEN: Johansson inför Modo - "går in med positiva bilder"

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra biljett till SSK-Västervik på onsdag redan nu - boka online här!