Stark vändning och vinst på övertid
Publicerad: 2022-03-13
Livsviktiga poäng bärgades i Norrköping i eftermiddag och hoppet lever inför sista omgången.

Vita Hästen - Södertälje 3-4 (efter OT)

Måstematch i Himmelstalundshallen denna söndagseftermiddag. Två omgångar kvar att spela och fem poäng upp till söker mark. Det var SSK som inledde starkast och kom ut med ett fysiskt spel på isen. Man får även med sig matchens första numerära överläge men där lyckas man inte alls ta vara på chanserna. Istället är det hemmalaget som genom Wilkins kan göra 1-0 just i den spelformen några minuter senare. Ett resultat som står sig perioden ut men en sen slashing från Vita Hästen gör att SSK inleder period två i numerärt överläge.

Powerplayspel direkt i period två och från blå prickskjuter lagkapten Andreas Hjelm in kvitteringspucken. Därefter kan hemmalaget åter ta över spelet mer och mer och SSK får det inte alls att stämma. Tidigare nämnda Wilkins får läget och sätter dit 2-1 för hemmalaget. Innan perioden är över gör man även 3-1.

En rejäl uppförsbacke och uppryckning krävs inför tredje om man ska ha chans på poäng. Bättre blir det också. När matchen står och väger är det Albert Sjöberg som på egen hand forcerar in reduceringspucken till 3-2. Daniel Ljungman fortsätter på samma spår och med 10 minuter kvar av tredje är det kvitterat till 3-3. Därefter fick vi se två desperata lag på isen i jakten om poäng. SSK för att undvika kval och Vita Hästen som jagar slutspel. Perioden rinner ut och inget av lagen vågade chansa och plocka målvakten.

Overtime och det skapas riktigt farliga lägen från båda håll. En tilltrasslad situation där Aronsson sånär får in pucken i öppen kasse. Eller? Domarna begär videogransking som visar att pucken visst var över linjen och Aronsson blir matchvinnare!

Nu återstår en match av grundserien och det är tre poäng upp till Almtuna. På onsdag krävs det full pott samtidigt som Almtuna förlorar mot Västerås. Det blir minst sagt en rafflande sista omgång av HockeyAllsvenskan.