SSK-TV: SSK hämtade upp och knep poäng mot AIK på Hovet – kolla in förstafemmans drömmål här!
Publicerad: 2018-10-04
Matchen såg ut att rinna SSK ur händerna. Men efter en stark upphämtning och ett riktigt klapp-klapp-mål från förstakedjan där pucken gick som på ett snöre och Nicolai Meyer kunde raka in pucken i öppen kasse räddade SSK slutligen en poäng på Hovet.

SE ÄVEN: Poäng på Hovet efter imponerande upphämtning – SSK föll i förlängning mot AIK: "Jag är oerhört stolt över grabbarna"

Säkra plats i fredagens publikfest i Scaniarinken - boka biljett online här!

Kolla in sammandrag från matchen AIK-SSK på Hovet här!

Debut för nyförvärven Axel Andersson och Lindsay Sparks på Hovet på onsdagskvällen och det var SSK som startade matchen piggast. Marcus Bohman fick redan i första bytet ett jätteläge när han serverades av Sebastian Dyk. AIK:s målvakt Johannes Jönsson avvärjde dock.

SSK fortsatte dominera första halvan av perioden och vaskade fram flera bra chanser. Bland annat fick Jacob Spångberg en fin chans serverad av Meyer men skottet gick strax utanför och SSK skulle förbli mållösa första perioden.

I stället tog AIK ledningen med 1-0 efter halva perioden genom Anton Holm som inte gjorde något misstag när han kom fri med Sörensen. Strax därpå kom även 2-0 när unge backen Philip Broberg sköt ett fladdrigt skott från blå som såg ut att studsa på någon och ställde Sörensen.

Tuff uppförsback - Lindsay Sparks matchstraff

I början av andra perioden blev uppförsbacken snart än brantare när nyförvärvet Lindsay Sparks drog på sig ett matchstraff för en våldsam tackling och fem minuters boxplay väntade SSK. Det dröjde bara 30 sekunder av dessa innan AIK gjorde 3-0. Ett mål som Sörensen och SSK-spelarna ville ha bortdömt för offside i målgården. Trots videokoll dömdes dock mål.

SSK repade sig dock, redde ut resterande av de 4.30 i boxplay och lyfte upp spelet. Efter halva perioden fick laget även in en reducering när Sebastian Dyk styrde in 3-1 på ett skott från Grossmann.

Därefter bjöd båda lagen på haftigt spel i resten av perioden och inga fler mål skulle falla innan pausvila.

Drömmål gav kvittering och poäng

I tredje skulle dock målen komma och det var SSK som skulle göra dem. Jacob Spångberg som haft flera lägen tidigare i matchen fick pucken på blå, höll i kyligt och snärtade upp pucken i bortre krysset och 3-2 var ett faktum efter 10 minuters spel. Fem minuter senare kom även kvitteringen efter drömspel av förstafemman där Nicolai Meyer slutligen kunde lägga in pucken i öppen kasse.

I förlängningen drog dock AIK längsta strået genom att lite turligt få in segerpucken bakom Sörensen när en retur studsade på en SSK-spelare och in i mål.

Men upphämtningen till 3-3 ger en härlig skjuts inför publikmatchen mot Leksand i Scaniarinken på fredag. – Jag är oerhört stolt över grabbarnas insats och upphämtningen. Vi brukar vilja titta på prestation och det gör vi bra i dag, sade Ulf Lundberg till Cmore efter matchen.

Upp mot 4 000 biljetter är sålda i förköp till SSK-Leksand så se till att boka biljett om du vill säkra plats i den matchen. – Vi ska slicka såren i morgon, träna lätt och sedan har vi en jättehäftig match mot Leksand på fredag, sade Lundberg.

MATCHFAKTA: AIK-SSK

Slutresultat: 4-3 OT (2-0, 1-1, 2-0, 1-0)

Målskyttar: 1-0 Anton Holm (Claesson), Philip Broberg (Deilert, Castonguay), 3-0 Johan Larsson (Deilert, Weigel), 3-1 Sebastian Dyk (Grossmann, Fagerudd), 3-2 Jacob Spångberg (Gråhns, Andersson), 3-3 Nicolai Meyer (Liljewall, Fagerudd)

Skottstatistik: 37-16

Utvisningsminuter: 4-27