SSK tog tredje raka hemmasegern - "Skönt att vi kunde hålla ut"
Publicerad: 2018-02-13

SSK gjorde en stabil insats och besegrade Troja-Ljungby med 4-3 hemma i Scaniarinken på tisdagskvällen. Men matchen svängde flera gånger och i slutsekunderna blev det spännade. s

Boka biljett till SSK-Modo på måndag redan nu!

SSK kom till spel med flera förändringar i laget. Nye inlånade målvakten Henrik Lundberg fick chansen i kassen och fick direkt gå in och göra en räddning. Efter fem minuter fick han även se en puck passera in i mål, men den blåstes dock bort på grund av en ganska klar offside i målgården.

Därefter fick SSK ett powerplay när Trojas Johan Andersson sköt en puck out. Där fick både Valkvae Olsen och Bohman varsin vass möjlighet men något mål blev det inte.

Lagen fick därefter ytterligare varsitt powerplay i första perioden. Men första målet skulle dock komma i spel fem mot fem. Med en minut kvar av perioden fick Thomas Valkvae Olsen ett läge i dålig vinkel från vänsterkanten. Men är man målkung så är man. På något sätt lyckades norrmannen pillra in pucken bakom Robin Johansson i Trojakassen. 1-0 till SSK och TVO är nu uppe i 23 mål.

Troja kvitterade trots spelövertag för SSK

SSK startade piggt i andra och vara nära 2-0 flera gånger om. Men i stället var det Troja som stack upp och gjorde 1-1. David Rundqvist blev helt ren med Henrik Lundberg när SSK-backar gick bort sig på blå.

SSK fortsatte dock trumma på och hade det mesta av spelet. Det gav utdelning i form av två raka powerplay – som man dock inte lyckades utnyttja.

Med blott 36 sekunder kvar fick dock Victor Andersson hål på Robin Johansson efter att man skjutit mängder av skott i den andra perioden. Han åkte in i zon och knäppte i väg ett skott som tog på en back och letade sig in i nät. Ett psykologiskt viktigt mål för SSK som ägt spelet i perioden och det var skönt att få utdelning på övertaget.

Bohman matchhjälte i powerplay

Om SSK:s ledningsmål var viktigt fick Trojaett minst lika psykologiskt viktigt mål i början på tredje. Jonathan Johnson kom in i zon på högerkanten och spelade Benker som hade en stor del av målet öppet och kunde enkelt sätta kvitteringen.

Därefter sjönk SSK ihop och såg lite nervösa ut och när Troja efter fem minuter fick powerplay blev det mål igen. Men för SSK. Måns Lindbäck snappade åt sig pucken i egen zon, tog den hela vägen till Trojamålet, sköt och Thom Flodqvist rakade in returen och 3-2 till SSK.

När sedan SSK fick chansen i powerplay utökade Marcus Bohman ledningen till 4-2 när han snyggt pricksköt 4-2 från blålinjen. Dessförinnan hade domaren ringt på ett misstänkt SSK-mål som dock dömdes bort.

– Vi är ju nära att göra mål i sekvensen innan när de ringer på det och den inte är inne. På tekningen tänkte jag att får jag den igen så nyper jag direkt och det var bra med folk framför mål också, säger Bohman själv om målet.

Spännande slutsekunder

Det skulle dock bli spännande. Troja kvitterade med 3.33 kvar i spel med en man mer och tog sedan ut målvakten i jakten på reducering. Men SSK-spelarna slängde sig och täckte skott i slutsekunderna och kunde hålla ut och ta hem tre blytunga poäng i jakten på playoff.

– Man fick lite dejavu-känsla där när de gör 4-3. De kvitterade ju här till 4-4 sist så det var jäkligt skönt att vi kunde hålla ut.

Nu återstår det sju matcher av serien och först på tur väntar Timrå borta på lördag följt av Modo hemma på måndag.

– Nu börjar det gå mot sitt slut och vi har riktigt roliga matcher framför oss och mycekt att spela om och det gäller att vara på tå varje dag, säger Marcus Bohman som uppmanar Södertäljepubliken att sluta upp bakom laget de sista matcherna i serien.

– Nu har vi ju chansen att spela de här roliga matcherna. Då hoppas vi att folket kommer. Fyll Templet!

MATCHFAKTA:

SSK-Troja/Ljungby: 4-3 (1-0, 1-1, 2-2)

Målskyttar: 1-0 Thomas Valkvae Olsen (Liwing) 1-1 Nicolai Meyer, 2-1 Victor Andersson, 2-2 Benker (Johnsson, Nielsen), 3-2 Thom Flodqvist (Lindbäck, Bohman) 4-2 Marcus Bohman (Andersson, Heinerö), 4-3 Tor Immo (Johansson)

Skottstatistik: 37-39

Utvisningsminuter: 10-12

Publiksiffra: 2 123