SSK nollade Modo borta – och TVO toppar skytteligan
Publicerad: 2018-01-05

SSK gick in i matchen mot Modo med positiva bilder. Och inte blev det sämre efter 60 minuter. Emil Kruse stängde igen i målet och TVO gjorde två nya kassar när laget inkasserade en säker bortaseger i Ö-vik med 3-0.

Säkra biljett till SSK-Oskarshamn 10/1 - boka online här!

SSK kom till spel med alla spelare tillgängliga förutom skadade Nicklas Heinerö och i mål fick Emil Kruse debutera. Han fick också jobba direkt då Modo startade piggast och låg på de första bytena.

I fjärde minuten fick Thom Flodqvist dock ett friläge. Flodqvist som var ganska stressad av hemjagande Modobackar satsade på en dragning men Isak Wallin i Modokassen klarade.

I övrigt bjöd första perioden inledningsvis på två lag med bra försvarsspel och få heta lägen. I tionden minuten kom dock Christopher Bengtsson loss och fick iväg ett skott mot Wallin som släppte retur – rakt ut till Thomas Valkvä Olsen. Den målhete norrmannen gjorde såklart inga misstag och satte dit sitt 16:e mål för säsongen. 1-0 till SSK.

Kruse briljerade i målet

Innan perioden var slut fick Modo ett bra läge att kvittera när Häggström sköt från nära håll men då presenterade sig Emil Kruse ordentligt med en riktigt svettig plock.

I andra perioden tog Modo över spelet till en början och ångermanlänningarna fick även ett powerplay efter fyra minuter när Spångberg höll fast en Modoit lite för länge. SSK redde dock ut BP och lyfte sedan upp spelet och skapade flera chanser. Förutom ännu ett boxplay gjorde SSK därefter en bra period och skapade även i slutminuterna flera bra chanser. Andra perioden blev dock mållös.

Det blev dock inte den tredje. I sjätte minuten kom Thom Flodqvist i ett två mot ett-läge med Mathias From. From täcktes dock bort av backen och Flodqvists enda alternativ var att skjuta. Och det gjorde han med bravur när han snyggt snärtade upp pucken i bortre krysset. 2-0 till SSK.

TVO avgjorde i öppen bur

Därefter duggade utvisningarna tätt en stund och det blev en del spel fyra mot fyra. SSK försvarade sig bra och med tre minuter kvar tog Modo ut Wallin och satsade på sex man. Då klev Thomas Valkvae Olsen in och punkterade matchen. För andra matchen i rad gjorde han mål i öppen kasse i slutminuterna och gick också upp i ledning i HockeyAllsvenskans skytteliga med sitt sjuttonde mål för säsongen.

SSK tog därmed sin andra raka seger 2018 och klättrar till en niondeplats i tabellen.

På söndag väntar Björklöven i Umeå och därefter blir det till att vända hem till Södertälje där Oskarshamn kommer på besök i Scaniarinken på onsdag.

MATCHFAKTA:

Modo-SSK: 3-0 (0-1, 0-0, 0-2)

Målskyttar: 0-1 Thomas Valkvä Olsen (Bengtsson) 0-2 Thom Flodqvist (Liwing, Hansson) 0-3 Thomas Valkvae Olsen

Skottstatistik: 32-29

Utvisningsminuter: 4-10

Publik: 2716

Fler artiklar:

SE ÄVEN: Johansson inför Modo - "går in med positiva bilder"

SE ÄVEN: Blomstrand efter debuten - "Fantastisk potential i laget"

SE ÄVEN: Tre poäng i Templet - SSK besegrade serieledarna "Ren glädje

SE ÄVEN: SSK tar emot serieledarna - med nya målvakt i laget: "Jätteul att vara här"

SE ÄVEN: SSK lånar in SHL-målvakt - Kruse ansluter hela januari

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

• Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.