SSK-TV: Tre poäng och härlig stämning i Templet när SSK besegrade Hästen – Se eftersnack och spelarintervjuer i Studio SSK live här!
Publicerad: 2018-10-26
Det var hög stämning i Scaniarinken på fredagskvällen när SSK tog en välbehövlig seger över Vita Hästen efter bland annat två mål av Sebastian Dyk. Kolla in eftersnack och interjuer direkt i Studio SSK här!

Kolla in eftersnack och intervjuer i Studio SSK:s direktsändning efter SSK-Vita hästen här!

Det var härlig stämning i Scaniarinken när pucken släpptes på hockeyfredagen och SSK kom till spel med fullt lag. Men det var gästerna Vita Hästen som skulle ta ledningen genom Henrik Nyberg efter knappa sex minuters spel.

SSK skulle dock kvittera innan första perioden var slut. Och det var målkungen Sebastian Dyk som gjorde det. Radarpartnern Nicolai Meyer serverade pucken tillsammans med Marcus Oskarsson och Dyk stänkte in pucken i bortre krysset. Dyks nionde mål för säsongen.

Matchstraff efter ful tackling

I andra perioden fick SSK en ypperlig chans att kvittera. Dyk tacklades fult av Hästens Arvid Degerstedt som fick matchstraff och SSK fick spela powerplay fem minuter. Men trots att SSK skapade mängder av vassa chanser i spel i numerärt överläge ville inte pucken in och den andra perioden skulle sluta mållös.

I tredje perioden kom dock SSK:s ledningsmål och återigen var det Sebastian Dyk som slog till. Även denna gång var det Meyer och Oskarsson som passade fram nummer 45 i vänsterposition som med ett lågt skott kunde göra sitt tionde mål för säsongen, till den högröstade publikens stora glädje och ramsan ”Dyk, Dyk, Dyk” skanderade återigen i Scaniarinken.

Powerplay och boxplay avgjorde

Några minuter senare kom även 3-1 genom Mikael Ahlén. Ahlén var parkerad på sin plats framför mål och kunde till sist styra in sitt fjärde mål för säsongen just när Hästen blev fulltaligt efter boxplay.

SSK hade även läge för 4-1 i ännu ett efterföljande powerplay. Men när Vita Hästen sedan fick chasen i numerärt överläge med fyra minuter kvar blev det spännande. SSK-spelarna slet dock föredömligt och Sahlin stod för flera svettiga räddningar.

Mwn Hästen reducerade i dock spel sex mot fyra efter 18.23 ocsh slutminuten blev ett drama i Scaniarinken. SSK fortsatte dock slita i egen zon och med 18 sekunder kvar kunde Victor Andersson sätta pucken i öppen kasse och bärga tre poäng till sportklubben.

Nu väntar bortamatch mot Pantern på onsdag innan det är dags för ny hockeyfredag i Templet. Då storsatsar vi med Guldefredag i form utökat AW i Templet i hela gallerian med hockeyquiz, Happy hour och partybandet Hor Creole på scen från 17.00. Ta med hela gänget!

MATCHFAKTA: SSK-Vita Hästen

Slutresultat: 4-2 (1-1, 0-0, 3-1)

Målskyttar: 1-0 Henrik Nyberg (Kalin, Westlund), 1-1 Sebastian Dyk (Meyer, Oskarsson) 2-1 Sebastian Dyk (Oskarsson, Meyer), 3-1 Mikael Ahlén (Oskarsson, Meyer)

Skottstatistik: 33-36

Utvisningsminuter: 10-35