Stark vändning av SSK – men laget tappade i slutet: "Det är en sur förlust"
Publicerad: 2018-01-26

SSK vände matchen med tre raka mål och såg ut att gå mot segern. Men med blott 40 sekunder kvar kvitterade BIK och fick därefter även med sig extrapoängen.

Förutom långtidsskadade Alexander Sahlin och Sebastian Höglundsaknades Henrik Malmström på grund av sjukdom i fredagens match mot Karlskoga – där SSK valde att spela i det gula bortastället trots hemmaplan.

SSK tog kommandot direkt, skapade chanser och fick även med sig ett powerplay i inledningen av matchen. Men nätrasslet uteblev och i stället var det gästerna BIK som stack upp och tog ledningen efter dryga fem minuters spel. Fredrik Forsberg fick pucken i slottet med ryggen mot mål, vände om och sköt ett lågt skott som letade sig in bakom Sörensen.

SSK:are ger sig aldrig

Men SSK tappade inte tempo och fortsätta ligga på rejält påhejade av hemmapubliken som såg till att ”Kom igen Tälje” ekade i Scaniarinken. Det enda som överröstade var möjligtvis dånet från sargen när Nicklas Grossmann med sex minuter kvar satte in en tackling som nog registrerades på richterskalan på flera seismologiska institut.

Men dånet tystnade när Niklas Lihagen gjorde 2-0 för gästerna meddryga minuten kvar av perioden.

Men SSK:are ger sig aldrig. I andra perioden fortsatte hemmalaget ligga på och efter halva perioden fick man in kvitteringen. Målskytt var Ludwig Blomstrand som gjorde sitt andra mål i SSK-tröjan. Innan perioden var slut skulle även kvitteringen komma. Med drygt två minuter kvar fick Liwing skottläge och knäppte iväg en handledare. Pucken tog på Nicklas Heinerös klubba och singlade i en båge över Eriksson Ek i BIK-kassen och in i mål. 2-2 och Scaniarinken exploderade.

Tvåmålsskytt gav SSK ledningen

Och det var inte för sista gången den här kvällen. SSK forsatte piggt även i tredje och efter 6.33 fick Ludwig Blomstrand chansen och trycke in sitt andra mål för kvällen. 3-2 till SSK och taket lyfte i Scaniarinken.

SSK spelade därefter disciplinerat och det kändes som att man hade tre poäng i sin hand – till det återstod 40 sekunder av tredje perioden. Juliuz Persson sköt ett skott från högerkanten som gick in intill Sörensen bortre stolpe.

Förlängning fick avgöra matchen och där drog Karlskoga det längsta strået när Gustaf Thorell avgjorde i spel fyra mot tre.

– Det är en sur förlust. Jag tycker vi jagar i kapp bra men lyckas inte knyta ihop det och så får de in en puck där på slutet. Sedan är det en slumpsituation i sudden som avgör, säger en besviken David Åslin.

SSK får dock chans till revansch när lagen möts i Karlskoga på söndag.

– Det är inget snack om den saken, att vi ska vinna den matchen. Det är tur att det är back to back-match så man får revansch snabbt. Jag hade gärna spelat den redan i morgon, säger David Åslin.

MATCHFAKTA:

SSK-Karlskoga: 3-4 OT (0-2, 2-0,1-1,0-1 )

Målskyttar: 0-1 Fredrik Forsberg (Persson), 0-2 Niklas Lihagen (Ahl) 1-2 Ludwig Blomstrand (Flodqvist), 2-2 Nicklas Heinerö (Liwing) 3-2 Ludwig Blomstrand (Gråhns, Flodqvist) 3-3 Juliuz Persson (Thorell, Berglind) 3-4 Gustaf Thorell (Abols

Skottstatistik: 25-32

Utvisningsminuter: 4-6

Publiksiffra: 2 917