Publicerad: 2017-12-02

Drömstart. Nervdaller i början på tredje. Och målexplosion på slutet.

SSK J20 hade på lördagen chansen att säkra en slutspelsplats – och tog den.

Säkra biljett till SSK-IK Pantern fredag 8/12 redan nu - boka här!

Med tre omgångar kvar kunde SSK säkra en plats bland topp-5 i den tuffa J20 superelit södra – om man besegrade Örebro hemma i Scaniarinken på lördagen. Ett Örebro som man förlorade mot på bortaplan med 1-0 förra helgen.

Laget var för dagen förstärkta med Henrik Malmström och Albin Sethsson som tillhör a-laget och som spelade match i hockeyallsvenskan mot Almtuna på fredagskvällen. Och grabbarna visade direkt var skåpet skulle stå. Efter bara 4.27 kunde Carl Skärström, som även han var med i a-lagets match mot Almtuna på fredagen, ge hemmalaget ledningen med 1-0 i spel i numerärt överläge.

Fem minuter senare ökade man även på till 2-0 genom Caper Evertsson. Laget fortsatte därefter trumma på och när Miguel Sunebäck gjorde 3-0, fint framspelad av Philip Stattin och Jesper Wikström, med bara inuten kvar an andra trodde nog majoriteten av de 243 åskådarna i Scaniarinken att saken var klar.

Men Örebro repade sig och reducerade till 3-1 i början av tredje. SSK backade därefter hem och slog ifrån sig och när Samuel Hou Gustafsson reducerade till 3-2 med tio minuter kvar av matchen blev det rejält spännande. Killarna lyckades dock kämpa sig igenom den värsta pressen och när man sedan fick chansen i powerplay med fyra minuter kvar slog Sebastian Frantz till och gjorde förlösande 4-2.

Örebro satsade på att ta ut målvakten och då kunde Albin Sethsson åka sig fri och enkelt lägga in 5-2 – och saken var klar.

Innan slutsignalen ljöd hann även målkungen Jesper Lindén, som även han varit uppe och testats i a-laget, på att använda sitt fruktade skott och göra 6-2 i powerplay. Lindéns 18:e mål för säsongen och när hesa Fredrik ljöd utbröt vilt firande i Scaniarinken.

SSK J20 säkrade topp 5 i den stenhårda södra serien, med idel SHL-klubbar att tampas med, och är nu klara för topp-10 efter jul när serierna slås ihop och dessutom garanterade en plats i slutspelet. Detta för första gången sedan säsongen 2012-2013.