"Det är arbetsinsatsen framförallt"
Publicerad: 2022-11-03
Skön seger mot VIK igår, nu laddar vi om för att ta emot AIK på hemmaplan imorgon.

Gårdagens seger mot VIK innebar tredje raka trepoängaren och sjätte raka på hemmaplan. Vad är den stora skillnaden jämfört med hur det såg ut mot Vita Hästen borta?

– Den stora skillnaden i vårt spel är att vi nu konsekvent gör det som vi har pratar om, vi gör rätt saker på banan. Vi spelar smart och täcker upp för varandra där ute samtidigt som vi håller fast vid att spela vårt spel med fokus på mycket fart och en skicklig offensiv. Det är de små grejerna som gör den stora skillnaden. Vi ligger rätt i banan och offrar oss för ute, det är arbetsinsatsen framför allt.

Igår hade vi 1-0 efter 20 spelade minuter, en ledning som kunde varit betydligt större.

– Vi kommer ju absolut ut på ett väldigt bra sätt igår och ser till att vi får med oss en ledning efter första också. Vi har många långa anfall och vi skulle nog kunnat haft med oss en större ledning in i andra. I den andra är det spelmässigt något jämnare men vi lyckas ändå utöka ledningen och i tredje fortsätter vi att mala ner dem. Jag tycker att det är vi som styr där ute och vi gör jobbet i 60 minuter. Jättepositivt att vi gör tre mål i powerplay och håller tätt i boxplay. Man är som tränare otroligt nöjd efter en sådan match.

Imorgon väntar AIK och vi har mötts en gång på Hovet hittills den här säsongen. Där var det AIK som höll i taktpinnen och dikterade villkoren, vad kommer krävas imorgon?

– Vi var inte alls med från start när vi möttes senast uppe på Hovet. De fick en riktig smakstart när vi möttes senast och tog kommandot direkt. Vi vet inte ner oss utan försökte verkligen komma i kapp men det var inte en av våra skarpaste prestationer. Vi har definitivt saker att bevisa mot just AIK. De kommer nu från en riktig energimatch i Avicii Arena igår och har säkert bra självförtroende i och med att de vann mot oss senast så det gäller för oss att vi fortsätter vara ödmjuka och konsekventa.

Hur är läget i laget?

– Vi börjar med det positiva och det är att vi har Christopher Liljewall tillbaka. Riktigt skönt, kapten på plats igen. Det lite mindre roliga är att Lucas Carlsson fått en smäll på träning som håller honom borta från spel ett par veckor. Otroligt tråkigt för honom att han inte får komma in i det på en gång men det är inte mycket att göra, vi vet mer om hans status efter uppehållet. Sen har HV valt att kalla tillbaka Victor Sjöholm så han kommer inte spela med oss mer den här veckan men han kan komma tillbaka senare. Han har gjort det jättebra hittills så hoppas vi får se mer utav honom. Ciernik är fortsatt borta men där säger prognosen att han är tillbaka efter uppehållet.

SSK vs AIK, fredag 19:00 Scaniarinken

Imorgon slår vi upp portarna till Scaniarinken 17:30 och i Gallerian laddar vi ännu en kväll upp inför match tillsammans. Skön musik, hockeysnack och AW-priser i baren fram till matchstart. OBS! Bregränsat antal platser, först till kvarn!

Det är i skrivande stund över 3500 sålda biljetter till morgondagens match, säkra din plats till SSK-AIK här!

Södertälje Sportklubb