NEDSLÄPP: J18 tar emot Djurgården i hett derby i SM-kvarten – ”Vi går för guldet”

21 mars 2018 20:54

A-laget har spelat klart och J20 åkte ut i åttondelen mot Brynäs. Men SSK J18 har efter en svängig säsong ångat på i SM och är framme i kvartsfinal där man ställs mot länsrivalerna Djurgården hemma i Scaniarinken på torsdagen.

– Det känns stort och det ska bli riktigt roligt att kliva ut på isen på torsdag. Förhoppningsvis blir det mycket publik, säger storstjärnan Hugo Gustafsson.


Södertäljesonen och stortalangen Hugo Gustafsson har inte bara debuterat i J8-landslaget i vinter. Han har även spelat både med J20 och J18. Trots en del skadeproblem har det blivit hela 30 J20-matcher och 16 J18-matcher för 18-åringen.

– Det har mest varit att J20 gått före men när J18 har behövt lite extra stöd så har jag varit med och hjälpt till. Och det har gått riktigt bra, säger Gustafsson.

Förra veckan blev hektisk för Hugo som spelade åttondelsfinal mot Brynäs med J20 på onsdagen, åttondelsfinal mot J18 mot Skellefteå på torsdagen, returmöte i Gävle med J20 fredag och lördag. Dessutom hann den skridskoskicklige teknikern även med att göra tre mål.

För J20 tog det dock stopp i åttondelen mot seriesegraren och storfavoriten Brynäs. Även om laget skrällde och vann den första matchen hemma i Scaniarinken med klara 6-2.

– Den var riktigt bra. Kanske en av våra bästa prestationer på hela säsongen. Vi stängde ner dem totalt tycker jag, säger Hugo Gustafsson som även tycker att man gjorde bra ifrån sig i returmötena i Gävle.

– Jag tycker nästan vi var lite bättre än dem båda matcherna. Vi hade lite otur med ribbträffar och stolpträffar. Vi hade en ribbträff i sista matchen med två minuter kvar. Men vi hade inte riktigt studsarna med oss.

Trots detta är SM-slutspel och säsongen som helhet en stor framgång för J20 som inte spelat SM på fem år.

– Det gick kanske inte så jättebra på vårsäsongen. Vi var lite kort om folk, vi hade skador och en hel del uppflyttade till a-laget. Det har varit många från J18 uppe och spelat och det har varit lite ovant. Vi är ändå ganska nöjda. Vi har nästan bara mött SHL-föreningar och det har varit tufft, men vi har ändå gjort det bra, säger Gustafsson.

Nu är det fullfokus på J18 för Hugo som har respekt för motståndarna men ändå tror att SSK har en god chans på vidare avancemang. – Vi mötte dem två gånger i höstas och vi vet att de har ett riktigt bra lag och vi vet att de kommer plocka med sig allt de har eftersom deras J20 också är utslaget. Vi vet att de är bra och att det kommer krävas mycket men jag tror ändå att vi har en bra chans.

J18 slog ut Björklöven i sextondelen och Skellefteå i åttondelen. Båda i två raka matcher. Nu är man det lag i föreningen som gått längst och det enda laget som fortfarande spelar. Därmed hoppas Hugo och laget på mycket publik i matchen mot Djurgården i Scaniarinken på torsdagskvällen.

– Det känns stort och det ska bli riktigt roligt att kliva ut på isen på torsdag. Förhoppningsvis blir det mycket publik. Det ska bli riktigt kul, säger Hugo som inte heller ser något gräns för lagets framgångar.

–Jag tror absolut vi kan gå hela vägen.

Ni går för guldet?

–Absolut. Det är ingen som är nöjd än. Vi går för guldet.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Hugo Gustafsson här! (OBS! vi ber om ursäkt för den dåliga ljudkvaliten i klippet)

NEDSLÄPP:

VAD: SSK J18 – Djurgården, SM-kvartsfinal (match i bäst av tre)

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Torsdag 22/3 19.00

HÅLL KOLL PÅ: Lukas Feuk, målfarlig jättetalang som dominerade tv-pucken för Sörmland förra året och fick debutera i U16-landslaget. Har den här säsongen stått för 28 poäng på 32 matcher och även fått testa på spel i J20.