SSK-TV: Seger för SSK i derbyt efter Meyers strafftrippel - kolla in Studio SSK med analyser och intervjuer här: "Bland det häftigaste man sett"
Publicerad: 2019-01-23
SSK fick en drömstart och ledde med 2-0 efter fem minuter. Men AIK kom igen och efter 60 rafflande minuter i ett kokande Scaniarinken och fem högdramatiska förlängningsminuter visade tavlan 3-3 och matchen fick avgöras på straffar. Kolla in eftersnack i Studio SSK live här!

Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Karlskrona onsdag 30 jan - boka biljett här!

Kolla in Studio SSK:s eftersnack med analyser och spelarintervjuer här!

Drömstart av SSK

Stämningen var hög i ett välfyllt Scaniarinken när pucken släpptes mellan SSK och AIK. Fullt ös på publiken och spelarna ville inte vara sämre. AIK:s Fredric Weigel tappade puck i mittzonen till Sebastian Dyk som åkte rakt mellan AIK backarna och satte ett distinkt skott mellan benen på Erik Källgren i AIK-kassen. 1-0 till SSK efter bara halvminuten spelad.

SSK fortsatte därefter i ett furiöst tempo och skapade flertalet chanser. Efter 3.55 kom också 2-0. Ludwig Blomstrand fick pucken i mittzonen av kedjekompisen Martin Janolhs, satte högsta fart, vickade sig förbi en AIK-back och satte pucken med ett lågt snärtigt skott.

Därefter åkte SSK på en utvisning och AIK fick chansen i powerplay. Då tog det bara åtta sekunder innan Max Lindholm skjutit reduceringspucken till 2-1.

Spelet jämnade sedan ut sig och under några minuter och under andra halvan av perioden fick SSK mest ägna sig åt att spela boxplay. Detta efter att man ådrog sig tre raka utvisningar för tripping.
SSK redde dock ut spelet i boxplay och kunde gå till pausvila i ledning.

AIK kvitterade i slutminuten

Andra perioden började i samma tempo som första och lagen bytte chanser med varandra. Fredric Weigel och Anton Holm kom i två mot en och då valde Weigel att inte passa och skjuta i stället – men Alexander Sahlin i SSK-kassen var med på noterna. I stället kunde SSK utöka ledningen någon minut senare.

Lucas Carlsson och Sebastian Bengtsson checkade bra och återvann pucken och skickade in den i mitten till Hugo Gustafsson som slog till direkt. Gustafssons tredje mål för säsongen och 3-1 till SSK. AIK åkte sedan på ett matchstraff. Sam Marklund bentacklade Marcus Fagerudd otäckt och fick lämna matchen. Fem minuters powerplay för SSK som skapade en del lägen, men inte fick in pucken. I stället skulle Daniel Muzito-Bagenda kontra och lyckas tråckla in reduceringen till 2-3.

Med en minut kvar kom även kvitteringen. Jacob Dahlström sköt ett oväntat skott från dålig vinkel som letade sig in mellan benen på Sahlin. 3-3 och oavgjort på tavlan inför sista akten.

Högdramatisk förlängning

Tredje perioden inleddes med jämnt spel och ingen av lagen ville bjuda på några chanser. Efter 6.48 fick SSK chansen i powerplay när Victor Andersson hakades upp av Anton Holm.

SSK fick inte till något riktigt ordnat spel i numerärt överläge men i slutsekunderna kombinerade sig Lucas Carlsson och Martin Janolhs fram till ett fint läge men Wallin lyckades rädda pucken.

SSK fick ännu ett läge i powerplay i mitten av perioden men inte heller detta gav frukt.

Efter 13.13 var det AIK:s tur att försöka i numerärt överläge när SSK tilldömdes ett lagstraff för sex spelare på isen. Men inte heller gästerna lyckades utnyttja överläget.

Matchen gick till förlängning, som blev högdramatiskt. Först fick Meyer ett friläge, drogs ner och domaren dömde straff. Meyer lade straffen själv men missade. Därefter fick SSK spela fem mot tre efter att AIK haft för många spelare på isen och sedan dragit på sig en misconduct.

SSK spelade runt och skapade chanser men pucken ville inte in och straffar fick avgöra. Där blev Nicolai Meyer stor hjälte med tre lyckade straffar i rad.

MATCHFAKTA: SSK-AIK

Slutresultat: 4-3 PS (2-1, 1-2, 0-0, 0-0, 1-0)

Målskyttar 1-0 Sebastian Dyk, 2-0 Ludwig Blomstrand (Janolhs), 2-1 Max Lindholm (Deilert), 3-1 Hugo Gustafsson (Bengtsson, Carlsson), 3-2 Daniel Muzito-Bagenda, 3-3 Jacob Dahlström (Nunn, Sandberg),

Skottstatistik: 28-25

Utvisningsminuter: 10-35

Publiksiffra: 4 547

50/50-lotter: 89 668 Summa: 12 540 kr