Säsongen över efter förlust på bortaplan
Publicerad: 2021-03-29
Säsongen 20/21 är över för SSK:s del efter att Västervik avgjort även den fjärde kvartsfinalen.

Ikväll stod vi inför en måstematch för att ta slutspelsserien vidare och trots en bra start på kvällen så räckte det inte hela vägen. Det var SSK som tog kommandot över matchen och det smällde på bra ute på isen. Det var även Emil Aronsson som krigade in ledningsmålet efter knappt tre spelade minuter. Fortsatt spelövertag efter ledningsmålet men en utvisning bjuder in hemmalaget i matchen igen efter att de effektivt jobbar in en kvitteringspuck.

I den andra perioden drar vi tidigt på oss en utvisning och det utnyttjar hemmalaget. Ledning 2-1 och uppförsbacke. Perioden fortsätter med utvinsningar åt båda hållen men tajt spel och två lag som är mer på sin vakt än i den första perioden. Resultatet står sig in i den tredje perioden.

Fortsatt målsnålt i matchen och när den tredje perioden drar igång är den endast ett mål som skiljer lagen åt. I jakten på en kvitteringspuck är det istället hemmalaget som punkterar tillställningen med att få en trean i tom kasse. Ytterligare ett mål görs i tom bur och säsongen 20/21 är därmed färdigspelad.

Västervik–SSK 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)

Första perioden: 0–1 (2.53) Emil Aronsson, 1–1 (12.27) Ryan Gropp (Viktor Liljegren, Michael Kapla) PP

Andra perioden: 2–1 (34.28) Tim Wahlgren (Oscar Drugge, Joakim Hagelin) PP

Tredje perioden: 3–1 (58.33) Oscar Pettersson (Gilbert Gabor, Alexander Anderberg) mål i tom kasse, 4–1 (59.08) Alexander Anderberg (Zach Budish) mål i tom kasse

Skott: 23–19 (7–6, 10–3, 6–10)

Utvisningar: Västervik: 4x2, SSK: 5x2