Stark seger uppe i Umeå
Publicerad: 2021-10-22
Det var karaktär och lagmoral som vi fick se på isen tidigare ikväll, premiärmatchen kändes långt borta när vi bärgade tre blytunga poäng.

Björklöven - Södertälje 3-4

Det var ett revanchsuget gäng som satte sig på flyget tidigt imorse för att ta sig norrut mot Umeå. Det var dels en sur i onsdags mot HV men även premiärmatchen mot just Björklöven som låg och spökade. Vid pucksläpp 19:00 var det som vanligt bra drag i hallen och tjurigt på isen när vi möter Björklöven. Det var högt tempo i matchen redan från start och efter ett par chanser åt båda håll är det ett slagskott från Erik Ullman som hittar in i mål och 0-1 ledning till oss. Det ska dröja till den andra perioden innan hemmalaget får hål på Tolopilo i SSK-målet som står för en strålande insats fram till 1-1.

Därefter är det fortsatt jämnt ute på banan, Felix Olsson håller sig framme kring de heta ytorna runt målet och får in pucken till 1-2, dock tar det bara 2,5 minuter innan Björklöven är framme och kvitterar efter att vi draigt på oss en utvisning i powerplay. En något onödig utvisning av Emil Alba kan tyckas, men det åtgäldade han dubbelt upp genom att han tre minuter senare gör 3-2 och sätter oss i förarsätet. Återigen ledning och den ska även hinna utökas till 4-2 genom Colin Smith.

Ett sent powerplay slutar med en chanspuck som Björklöven snappar upp och förvaltar, 4-3 med 1:14 kvar på klockan. En kassaskåpssäker känsla byts ut mot nerver i slutminuten men Tolopilo spikar igen och vi kniper tre viktiga poäng. Apropå Tolopilo i målet så gjorde han en grym insats i kassen och motade 48 av 51 skott vilket ger en räddningsprocent på imponerande 94,1%!

Värt att notera är att Brett Pollocks assistpoäng gör att han nu gjort poäng i åtta av nio spelade matcher, bra jobbat!