Sunna Björgvinsdóttir återvänder till SSK
Publicerad: 2022-04-21
Nästa nyförvärv är även det en hemvändare - Sunna Björgvinsdóttir återvänder till Sportklubben efter spel i både Troja-Ljungby och Haninge.

Sunna Björgvinsdóttir återvänder till Sportklubben

Lagbygget är i full gång och ytterligare en hemvändare är nu klar för SSK, Sunna Björgvinsdóttir återvänder och gör comeback i den blå-gula dressen.

– Vi är glada att Sunna återvänder till SSK. Hon kommer bidra med hårt jobb, bra skott och hon tillför även tyngd framåt. Det är en ambitiös tjej som tävlar och vill vara med på vår fortsatta resa, säger tränare Robert Johansson.

Senast Sunna representerade SSK stod hon för 36 poäng på 22 matcher. Varför blev det en återkomst i SSK för isländskan? – Jag trivdes verkligen superbra i SSK senast jag var här. Eftersom jag spelade förra säsongen i Haninge har jag mött SSK en hel del och de hade verkligen ett starkt och spännande lag. Jag känner många av tjejerna som spelade i SSK förra året och alla pratade positivt om laget och satsningen. Både spelarna och ledarna runt laget är verkligen dedikerade och vill framåt och uppåt, jag vill vara med på resan. Jag ser verkligen framemot nästa säsong och vet att vi kommer få ihop ett starkt lag som kan vara med och fightas mot SDHL-lagen.

Om hon ska beskriva sig själv som spelare låter det så här.

– Jag sätter stort värde i att alltid sätta laget först. Jag är en tvåvägsforward som gillar att ta ansvar defensivt och skapa farligheter framåt. Jag är mer av en playmaker men vet att jag kan avgöra på egen hand också, det är något jag jobbar med inför kommande säsong.

Välkommen tillbaka till SSK, Sunna!

Södertälje Sportklubb