Missa inte damernas hemmapremiär!
Publicerad: 2022-10-11
Efter premiärseger med 12-0 i den första matchen har det blivit dags för premiär på hemmais när Tullinge kommer på besök. Nedsläpp 19:00, vi ses i Templet!

SSK-Tullinge, 19:00 Scaniarinken

Hemmapremiär och sportchef Lasse Hymander säger så här inför hemmapremiären.

– Jag hoppas få se SSK:arna på läktarna den här säsongen, vi har en målsättning är att vi ska ta ytterligare kliv och nå nästa steg i "trestegsraketen". Vi har haft en lite krokig väg till säsongsstart med planeringen och truppsättningen. Det har skett förändringar av olika skäl men det gäng vi har på banan idag kommer att vara väl förberedda och starka och det tycker jag att premiärmatchen mot SDE visade också. Det ska bli spännande att se vart det här tar vägen.

Det är ett spännande lag som ställs på isen den här säsongen däribland flera spännande nyförvärv. Assisterande kaptenen Hunter Mosher stod bland annat för 8 poäng i premiären mot SDE.

– Det är ett gäng tjejer som har ambitionen att vilja bli ännu bättre och har attraherats av den presentation vi gjort i rekryteringsfasen. På så sätt är man här för att man vill vara här och vara med på den resan vi vill göra.

Första fasen av säsongen handlar om att kvalificera sig vidare till nästa steg.

– Jag bevittnade träningen så sent som igår och jag imponeras återigen av deras fokus under träning att hela tiden vilja göra rätt. Man är självkritiska mot saker och ting vilket gör att man förstår serieupplägget och vägen fram till topp fyra. Även om det kommer skilja ganska mycket när det kommer till motstånd här i seriens första fas är det nu vi måste sätta detaljer och hitta ett spel som kan hjälpa oss vidare mot våra mål. När vi förhoppningsvis tagit oss till topp fyra kommer det bli tuffare om att ta sig vidare till playoff-rundorna. Så är man då inte förberedda med gruppdynamik och spel så kommer man få set tufft.

Södertälje Sportklubb