SSK-TV: Nu börjar laget ladda för nästa säsong – inspirerad Liljewall gillar gruppens inställning: "Väldigt viktigt för att komma väl förberedda"

9 april 2019 15:05

I veckan smygstartar herrlaget sin resa mot säsongen 2019/2020 med introvecka inför barmarksprogrammet som drar igång ordentligt på måndag. SSK-TV var med på lagets cirkelträning i gymmet på tisdagen och fick en pratstund med Christopher Liljewall om säsongen, vikten av bra försäsongsträning, bygget av en ny grupp och Andreas Lindbäcks "medelintensiva" uppstartspass: "Han tyckte kanske det var mer mjukstart än vad vi spelare tyckte...".


SE ÄVEN: Studio SSK: Gråhns lägger skridskorna på hyllan men får ny tjänst i SSK – kolla in reprisen av dagens Studio SSK här!

SE ÄVEN: STUDIO SSK: Senaste nytt om lagbygget, juniorernas SM-slutspel och intervju med Sebastian Dyk: "SSK ligger nära hjärtat och jag kommer spela här igen"

SE ÄVEN: Studio SSK: Direktsändning från Scaniarinken med senaste nytt om lagbygget – seniorkontrakt till Lucas Feuk: "Jag är jätteglad"

Medelintensivt cirkelfyspass. Tisdagens programpunkt på introduktionsveckan inför barmarkssäsongen var inte så farligt tungt enligt fyskoordinator Andreas Lindbäck som stod för upplägget. Men alla höll inte riktigt med.

– Han tyckte kanske det var mer mjukstart än vad vi spelare tyckte, skrattade centern Christopher Liljewall efter passet.

– Men någonstans ska man ju börja och skönt att ha kört två pass och kan börja bygga vidare inför det som komma skall.

Efter missade slutspelet har spelarna haft egen träning i en tid men trots att en månad gått sedan den där fredagskvällen i Karlskoga då det stod klart att målsättningen för säsongen missats har Christopher Liljewall fortfarande svårt att släppa säsongen helt.

– Det är en besvikelse. Det är för dåligt rakt igenom. Vi hade högre ambitioner och så blir vi nia i serien. Jag vet inte riktigt om man släppt det helt än. Men för varje dag som går så måste man se framåt och nu har vi kört igång här med förberedelser för nästa säsong och då måste man se framåt och inte leva kvar i det gamla, säger Christopher Liljewall som samtidigt som han tycker det är tungt att se andra lag spela vidare också inspireras av Leksands och Oskarshamns avancemang till SHL.

– När vi fick i hop det var vi minst lika bra som de, så det är ett kvitto på att Hockeyallsvenskan varit väldigt bra i år. Det är kul att se de lagens framfart. På något sätt är det ändå ett tecken på att avståndet upp till SHL inte är så stort. Det är två klubbar som går upp med mindre medel än SHL-klubbarna och det är en motivation och inspiration för oss. Vill man något tillräckligt mycket går allt och det är något vi kommer jobba med under sommaren. Jobba stehårt, vara förberedda och sedan ta match för match i höst.

Kolla in SSK-TV:s reportage från uppstarten av barmarksträningen här!