Välkommen till matchen! Sörensen om fansen "Surprise hur mycket hjärta det finns"

1 december 2017 14:48

SSK tar emot Almtuna i ännu en hockeyfest i Scaniarinken på fredagskvällen. Här är laguppställning och intervjuer med Ulf Lundberg och George Sörensen.


Almtuna väntar i kvällens match i Templet. George Sörensen ställs mot sina gamla lagkamrater. Kolla in SSK-TV:s intervju där han bland annat pratar om hur det var att komma till Sverige och spela hockey, hans rutiner inför match och om SSK-fansen: "Det är skönt att se hur mycket de älskar SSK".

SSK inkasserade tre poäng i Västervik på onsdagskvällen och fick åka hem till Södertälje stärkta med en sjätte raka bortaseger i ryggen. Men det var ingen enkel match.

– Det var en match med mycket special teams. Jag tycker vi kommer ut bra, en bra start och kör verkligen. Det är jämnt, Västervik är ett bra lag. Sedan är ju andra perioden extremt färgad av utvisningarna. Vi har fyra stycken penalty kills, alltså åtta minuter som grabbarna reder ut på ett föredömligt sätt. Sedan får vi chansen i pp och är sylvassa där. Det var en skön seger och starkt på det sättet det gick till också, säger Ulf Lundberg.

I och med segern i Västervik klättrade SSK till en sjätteplats i tabellen. Men det är inget som Ulf Lundberg vill lägga fokus på och han ser ingen fara i att spelarna börjar titta i tabellen och slappna av.

– Det är absolut ingen fara. Och det är klart att vi i ledarteamet överför det på spelarna också. Det är prestationen i nästa match vi fokuserar på. Det har inte ens gått halva serien än och det är nog klokt att titta på prestation match för match, säger Ulf Lundberg.

Och nästa match är alltså Almtuna hemma i Scaniarinken. Ett lag som ligger på åttonde plats men med lika många poäng som SSK.

– Kul med hemmamatch. Jättekul med draget här. Återigen stödet från publiken är jätteviktigt. Vi har pratat om att vara ödmjuka. Vi vet vad det är som gör att vi kan vinna matcher. Det är det här all/alltid-jobbet, det är så jämnt mellan de här lagen i serien så det gäller att göra det varje gång och sedan är grädden på moset det kreativa spelet. Viktigt att vi vågar spela och att vi vågar spela ut, säger Lundberg.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Uffe Lundberg här!

SSK ställer upp med samma lag som i segermatchen mot Västervik. Det innebär att junioren Carl Skärström som spelat två bortamatcher med a-laget kommer får göra hemmadebut i seniorsammanhang.

AW I TEMPLET!

Fredagsmatch bertyder AW i Rinkside med tacobuffe (119 kr inkl dryck) och trubadur. OBS! Går ej att boka bord. Endast drop in från 17.30.

NEDSLÄPP:

VAD: SSK-Almtuna

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Fredag 1/12 kl 19.00

HÅLL KOLL PÅ: Thomas Valkvae Olsen. I Västervik kom norrmannens tionde mål och han är just nu glödhet när chanserna dyker upp.

LAGUPPSTÄLLNING:

Målvakter:

George Sörensen

(Lucas Klarström)

Backar:

Nickklas Grossmann - Marcus Bohman

Jacob Spångberg - Stefan Johansson

Henrik Malmström - Jonas Liwing

(Petter Hansson)

Forwards:

Nicklas Heinerö - Lucas Carlsson - Victor Andersson

Chrsistopher Bengtsson - Fredric Weigel - Thomas Valkvae Olsen

Thom Flodqivst - Stefan Gråhns - Henrik Nyberg

Albin Sethsson - Måns Lindbäck - Carl Skärström

(Hampus Olsson)

SE ÄVEN: Kom och stötta J20 på lördag - VIP-baren öppen

SE ÄVEN: SSK jagar poäng i Västervik - "Spelar med hög fart hemma"

SE ÄVEN: Sahlin missar hela säsongen - Höglund på is

SSK-TV: TVO om straffen - "Har testat den på träning"

SSK-TV: Heinerö om stolpträffen, målet och vändningen

SE ÄVEN: SSK vände och straffade Hästen - "Jävla starkt"

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!