SSK vände och vann mot Troja/Ljungby – "Visar stark lagmoral"
Publicerad: 2017-11-15

Det blev en svängig och målrik match i Scaniarinken på onsdagen. Och trots underläge flera gånger om lyckades SSK vända och vinna med 5-4 mot Troja/Ljungby.

Säkra din plats till SSK-Modo onsdag 22/11 - köp biljett här!

Det var inte jättetrångt på Scaniarinkens läktare på onsdagskvällen. De som var där gjorde dock sitt för att skapa stämning på läktaren. Detso händelsefattigare var det på isen. Det tog närmare fem minuter innan första riktigt farliga målchansen dök upp. Och det var Trojas. Sörensen klarade dock skottet.

När Trojas Mattias Åkesson åkte sig fri tre minuter senare var Sörensen dock chanslös. Åkesson fick ett fint pass från högerkanten av Jens Holmström och direktskarvade in pucken från nära håll.

SSK jobbade sig därefter in i matchen och skapade några chanser i mitten av perioden. Bland annat såg Henrik Nyberg pigg ut och var framme och hotade Robin Johansson i Trojakassen flera gånger om.

Men när SSK såg ut att ta över kontrade Troja och efter tafatt försvarsspel kunde Nikolai Meyer peta in 2-0 till Troja.

Rökare av Gråhns

Veteranen Stefan Gråhns stod därefter för periodens prestation när han fick pucken på blå, tog några skär in och krutade upp pucken i Robin Johanssons bortre kryss.

SSK fortsatte dock visa upp ett passivt spel i egen zon och exakt en minut kvar av perioden fick Jonathan Johnsson öppen gata och kunde enkelt prickskjuta in 1-3 i närmsta krysset.

– Jag vet inte vad det beror på. Matchen påminner lite om förra hemmamatchen mot Björklöven där vi åker och kastar puckar och spelar lite på chans. Den var ganska lik den matchen just första perioden, sedan blir vio ganska hårt straffade med 3-1 också, säger Stefan Johansson.

I andra periodens tredje minut checkade målskytten Gråhns bra i anfallszon och kedjekamraten Thomas Valkvae Olsen kunde slutligen sno åt sig pucken och säkert stänka in 2-3. Norrmannens sjunde mål för säsongen.

SSK hade därefter en väldigt bra period och några minuter senare kom också kvittteringen. Viktor Andersson satte fart från mittzonen, åkte mellan Trojabackarna och serverade Lucas Carlsson till vänster som snyggt rundade Robin Nilsson och lade in pucken.

– Victor försökte passa fram, så låg pucken lös så var det bara att ta och försöka hänga dit den, säger Lucas Carlsson om sitt fjärde mål för säsongen.

Kolla in SSK-TV:s segerintervju med Lucas Carlsson här!

Strax därpå fick även SSK chansen i powerplay när Alexander Lindqvist Hansen körde på Sörensen. SSK visade upp ett bra powerplay och Nicklas Heinerö var nära att ge SSK-ledningen två gånger om. Men Robin Nilsson parerade och i stället fick Lindqvist Hansen friläge direkt från utvisningsbåset och kunde återigen ge Troja ledningen.

Stark vändning i tredje

Men SSK gav inte upp och kom ut starkt i tredje. Efter sju minuter kom också kvitteringen. Lucas Carlsson bjöd tillbaka från andra perioden och leverade pucken till Victor Andersson som med både styrka och finess tog sig in framför mål och satte 4-4 med en backhand.

SSK fortsatte därefter ligga på för ett ledningsmål och med fem minuter kvar fick man chansen i powerplay – och tog den. Med en hängiven hemmapublik i ryggen forcerade man ordentligt och Christopher Bengtsson kunder trycka in ledningsmålet 5-4.

– Bengan gör det jättebra, får in ett bra förstaskott och tar sin egen retur. Vi hade pratat innan om att ta skott. Det är skönt att powerplay fungerar i slutskedet av sådan här matcher, säger Stefan Johansson som assisterade till målet.

Och publiken verkligen exploderade?

– Jaa. Och med all rätt. Jag tycker publiken gör det de kan för att hjälpa oss spelare nere på isen. De lyfter oss i dag.

Troja tog ut målvakten i slutminuterna med SSK kämpade tappert av den ivrigt påhejande hemmapubliken och kunde hålla undan och vinna.

– Det är starkt ändå och visar på lagmoral att vi kommer ihop som grupp och ändå vänder matchen. Det är inte de snyggaste poängen, men vi får vara nöjda med att vi går härifrån med en seger och full pott, säger Stefan Johansson.

I och med segern avancerar SSK till en åttondeplats i tabellen och ligger alltså på rätt sida om playoffstrecket. Nästa uppgift blir en riktig utmaning. Serieledarna Timrå på bortaplan på fredag.

– Perfekt utmaning. Vi vet att de är bra på skridskorna så det gäller att vi är med från början och rör på fötterna så ska vi kunna göra en bra insats uppe i Timrå.

Kolla in SSK-TV:s segerintervju med Stefan Johansson här!

Säkra din plats till SSK-Modo onsdag redan nu - köp biljett här!

MATCHFAKTA:

SSK-Troja/Ljungby: 5-4 (1-3, 2-1, 2-0)

Målskyttar: 0-1 Mattias Åkesson (Holmström, Andersson), 0-2 Nikolai Meyer (Johnsson, Nielsen) 1-2 Stefan Gråhns (Malmström, Liwing) 1-3 Jonathan Johnsson (Nikolaj Meyer), 2-3 Thomas Valkvae Olsen (Gråhns) 3-3 Lucas Carlsson (Andersson) 3-4 Alexander Linqvist Hansen 4-4 Victor Andersson (Carlsson) 5-4 Christopher Bengtsson (Johansson)

Skottstatistik: 22-28

Utvisningar: 4-8

Publik: 2 516

SSK-TV: Höjdpunkter från derbyseger på - återupplev matchen här!

SE ÄVEN: Sörensen hyllar fansen - "Som att spela i Scaniarinken"

SE ÄVEN: Seger i heta derbyt mot AIK - fjärde raka bortasegern

SSK-TV: Jagar kontrakt med SSK - "Vore det bästa som kunde hända"

SE ÄVEN: Info om fribiljetter för säsongare till AIK-SSK på lördag