NEDSLÄPP! Inför SSK-VIK
Publicerad: 2021-10-08
Imorgon är det riktig rivalstämning som ligger i luften när Västerås kommer på besök. Efter fyra spelade matcher har vi två lag på samma poäng, vi kan alltså räkna en tuff fight imorgon kväll.

Södertälje - Västerås, lördag 18:00

Det är dags för säsongens första lördagsmatch på hemmplan, vi hoppas givetvis på ett välfyllt Tempel och en magisk stämning från läktarhåll! Biljetter hittar du här, både till klacken och sittplats!

Mat och dryck!

Vill du kombinera god mat och hockey föreslår vi att du spanar in menyn och bokar plats i Restaurang Rinkside här.

Senast i onsdags blev det två poäng efter att matchen åter gått till straffar. En straffläggning där Tolipilo till slut spikade igen och Anton Heikkinen var pricksäker. Men det var gästande Mora som öppnade matchen starkast och inledde målskyttet. Hur tänker man kring det?

– Alla matcherna har till en början sett ganska lika ut, det har varit ett liknande scenario. Vi försöker ta lärdom från det och försöker att bli bättre. Vi analyserar matcherna och pratar om det i gruppen. Sen kan det också bli att det nästan börjar gå troll i sådana saker, att man pratar om det för mycket och att det låser sig lite. Men till imorgon hoppas jag att vi kan vara med bra från start och följa vår plan. Att vi kan göra de sakerna vi pratat om att vi ska göra, det har varit väldigt tydligt vad som händer när vi gör det vi ska och när vi inte gör det.

Man spelade upp sig rejält ju längre matchen gick i onsdags och det finns en hel del positivt att plocka med sig framåt.

– Jag tycker att vi var lite tydligare nerifrån egen zon, det vi pratat om, att hålla ihop mer som lag. Att alla fem på isen är tydliga i sina roller på isen och på så sätt ge varandra fler valmöjligheter i våra urspelssituationer och där tyckte jag vi var bra egentligen matchen igenom. Jag tycker att vi växer in i matchen, båda matcherna mot Mora har varit ganska liknande. Vi måste ta enklare beslut från början av matchen och vara nöjda med att spela enkelt från start och på så vis växa in i matcherna. Gör vi det från start kommer matchbilden vara vår.

Hur långt ifrån där man vill vara spelmässigt är man?

– Som coach är man sällan helt nöjd, den optimala matchen finns inte. Däremot kan man se att saker man tränar på skapar en trygghet i spelet och det är väl det man letar efter. Vi har en bit kvar till vår fulla kapacitet både med och utan puck. På något sätt tycker jag ändå att det är starkt att vi i går in och tar poäng även fast vi inte riktigt har varit spelmässigt där vi vill vara. Vi har ett fungerande box- och powerplay och det är en otroligt viktig del i spelet. Många matcher avgörs i just specialteams så man får inte glömma bort det vi gör bra.

Hur är läget i truppen inför imorgon?

– Vi hoppas att Dahla är tillbaka för spel redan imorgon, han kunde gå på is idag men vi tar ett slutgiltigt beslut om honom imorgon bitti. Vi kommer att köra samma uppställning som senast och sedan får vi se om Dahla ska spela. Känns stabilt att både Bergvik och Tolopilo gjort bra matcher nu senaste matcherna, Tolopilo får chansen imorgon igen.

Västerås kommer från en tung förlust mot BIK och har även dem spelat in sex poäng så här långt, vad blir viktigt imorgon?

– Jag såg deras match mot BIK och det är en match de kan vinna om de fått lite bättre utdelning i början på matchen men BIK stod emot och tog vara på sina lägen. Vi vet vad vi möter för lag så att det är bara för oss att kliva ut och försöka få vår prestation så nära max som möjligt.

Södertälje Sportklubb