Förlust mot Pantern i insamlingsmatchen - "Energin fanns inte där"

8 december 2017 21:11

Södertäljeborna slöt upp och bidrog till julinsamlingen i Scaniarinken på fredagskvällen. Men på isen kom inte SSK upp i normal standard i fredagens match mot Pantern och förlorade med 2-1.


SSK kom till spel med identiskt lag som i tisdags mot Oskarshamn och med nykontrakterade Albin Sethsson i lineupen. SSK startade dock lite darrigt trots hemmaplan men efter halva perioden fick man ett powerplay sedan Weigel dragits ner. En spelform laget varit vasst i senaste tiden. Den här gången lyckades man dock inte få in pucken.

I slutminuterna av första fick man ett nytt numerärt överläge men trots friskt snurrande i Panterns zon lyckades man inte heller denna gång få in pucken. Spelet satt inte där och laget såg för första gången på länge segt ut.

– Att grabbarna vill och krigar allt som finns för dagen, det är ingen tvekan om. Men energin behöver finnas och man har chansen att bygga upp energin även om den inte finns från början i en match, men det lyckades vi inte med i dag, säger Ulf Lundberg.

Sethsson firade kontraktet med assistpoäng

I inledningen av andra var det Panterns tur att få chansen i powerplay efter att Grossmann åkt ut efter att ha flyttat målburen, med avsikt enligt domarens bedömning. Boxplay-spelarna gjorde dock sitt och redde ut situationen.

Båda lagen hade svårt att utnyttja numerära överlägen. Men efter 9.53 in i andra spräckte i stället Marcus Bohman målnollan i spel fem mot fem. Backen smög sig in framför mål och fick en fin passning av Albin Sethsson, som fick fira nya kontraktet med en assistpoäng.

Pantern replikerade dock bara 36 sekunder senare. Olle Liss sköt ett skott som letade sig in mellan benen på Sörensen. SSK fortsatte därefter uppträda darrigt och energifattigt. Tränarstaben gjorde också allt för att att få igång laget och ändrade om i laget en del under matchen. Men dock förgäves.

– Det är en signal från oss coacher att bryta lite mönster. Vi har ju enheter som har fungerat i många matcher och funkar det inte då vill man testa lite, säger Lundberg.

"Måste hitta energin och spelglädjen"

Tredje perioden började avvaktande men efter sex minuter fick Sebastian Strandberg i Pantern ett friläge. Sörensen räddade först men tvingades släppa förbi returen.

SSK försökte därefter lyfta upp spelet men lyckades inte skapa något riktigt tryck på Pantern i jakten på kvitteringen. När det återstod sex minuter fick man dessutom ett powerplay emot sig när Stefan Johansson åkte ut för en interference och man tvingades reda ut ännu ett boxplay.

I slutminuterna satsade laget på spel sex mot fem men fick inte in kvitteringen och laget gick poänglösa från matchen.

– Jag tycker vi ger det chansen med en forcering på slutet för att trycka in den ändå. Men tillbaks till det där att hitta energin och spelglädjen, säger en besviken Ulf Lundberg efter matchen.

Nästa vecka väntar två bortamatcher mot Karlskoga och Leksand.

– SSK:are ger sig aldrig. Även om det gör ont ända in i märgen just nu så är det viktga vad vi gör härifrån och framåt och nu får vi visa vad vi är gjorda av, säger Lundberg.

Ett ljus i mörkret var dock insamlingen för att ge utsatt familjer i Södertälje en bättre jul som många besökare i Scaniarinken bidrog till. Tack för era bidrag!

MATCHFAKTA:

SSK-IK Pantern: 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Målskyttar: 1-0 Marcus Bohman (Sethsson, Grossmann), 1-1 Olle Liss (Johansson) 1-2 Sebastian Strandberg (Liss, Ericsson),

Skottstatistik: 17-37

Utvisningar: 8-10

Publik: 2 390

Så kan du bidra till LT-klappen och Julkassen:

Förutom insamling i samband med fredagens match går det att bidra på andra sätt. Lättaste sättet är att sätta in pengar på kontot eller skicka in via appen Swish. I second hand-butiken Gåvorna på Mälargatan 4 kan man även lämna in pengar kontant eller med kort.

LT-klappen:

BG 189-6034

Swish: 123 287 33 21

Valfritt belopp. Ange "LT-klappen" på inbetalningen.

Julkassen:

BG 646-3152

Swish: 123 156 28 34

250kr/kasse. Skriv "Julkassen" och företagets namn på inbetalningen.

Insamlingen pågår till den 15 december!

SE ÄVEN: SSK:s ungdomssatsning fortsätter - "Målet är så många ungdomar som möjligt fortsätter lira"

SE ÄVEN: SSK storsatsar på ungdomsverksamheten - "Alla upp till 16 ska erbjudas plats"

SE ÄVEN: Här får Södertäljes skolbarn spela hockey med SSK-stjärnorna - "Det viktigaste är att man har roligt"

SE ÄVEN: Här är SSK:s riktlinjer för ungdomsverksamheten

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!