Vinst mot Almtuna efter övertidsdrama
Publicerad: 2019-11-11
Dramatik i Uppsala ikväll. Efter en ledning i matchen studsar Almtuna tillbaka och lyckas kvittera i slutminuten. Väl i övertidsperioden kliver Lucas Carlsson fram och ser till att extrapoängen följer med hem till Södertälje.

Ikväll kom vi ut som ett mer samlat lag än sist i matchen mot Modo. Vi kändes piggare och rappare än Almtuna inledningsvis. Uppsala-sonen Ludwig Blomstrand var även den som fick peta in ledningspucken efter en tappad retur. Vad är det man brukar säga, släkten är värst. Även 2-0 pucken skulle komma innan perioden var färdigspelad. Måns Linbäck hittar Sebastian Bengtsson som vet var puckarna ska sitta när han serveras bra lägen, upp i nättaket bakom Rosengren. Fördel oss efter en spelad period.

I den andra periden är det Almtuna som kommer ut med fart på skridskorna. Vi drar på oss en tidig utvisning och de får kontakt med en reduceringspuck. Almtuna fortsätter sätta press och sätta oss i jobbiga situationer, men Sahlin gör en jättematch och räddar oss många gånger om. Perioden slutar 1-0 till Almtuna och med tjugo minuter kvar att spela om hade vi fortsatt fördel.

Vi kommer ut lite trevande även i den tredje perioden, Almtuna forcerar med all kraft och försöker få in puckar på mål. Vi står upp bra fram tills slutminuten av perioden när de kan sätta kvitteringspucken bakom en skymd Alexander Sahlin.

I övertids-perioden var det dock inget snack om saken. Sebastian Bengstsson är det den här gången som som hittar Lucas Carlsson med fart mot mål som stänker dit pucken och gör så att vi tar med extrapoängen hem till Södertälje.

Nichlas Falk säger såhär om kvällens övertidsseger:

• Otroligt skönt att Salle får kliva fram ikväll, han var en starkt bidragande orsak till två poäng. Annars så tycker jag att det är ett steg framåt efter de två senaste prestationerna. Jag tycker att det är jättebra aktivitet på benen, vi tar enkla snabba beslut ute på isen, vi har en annan trygghet i vårat försvarsspel. Vi ska jobba vidare och fortsätta skruva på detaljer.

Almtuna–SSK 2–3

(0–2, 1–0, 1–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (10.01) Ludwig Blomstrand (Adam Wilsby, Martin Janolhs), 0–2 (15.18) Sebastian Bengtsson (Måns Lindbäck, Karl Henriksson)

Andra perioden: 1–2 (4.20) William Wiå (Hampus Harlestam, Filip Hasa) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (19.00) Hampus Harlestam (Villiam Haag, Tobias Åhström).

Fjärde perioden: 2–3 (0.17) Lucas Carlsson (Sebastian Bengtsson, Andreas Hjelm).

Skott: 23–20 (5–11, 10–5, 8–3, 0–1)

Utvisningar Almtuna: 2 x 2 min. SSK: 2 x 2 min

Publik: 1 347

Domare: Patrik Sjöberg, André Hiljanen