NEDSLÄPP: Ny bortamatch väntar SSK, med ny forward – ”Jag är spelsugen”

22 januari 2018 15:00

I fredags kom fjärde raka bortasegern för SSK. På tisdagskvällen kan det bli en femte när SSK åker till Malmö för bortamöte med Pantern.

– Det ska bli kul att komma igång direkt, säger nye forwarden David Åslin.


Säkra biljett till SSK-Karlskoga fredag 26/1 - boka online här!

SSK studsade tillbaka direkt efter den svaga insatsen hemma mot Västervik på onsdagen och tog två poäng mot Almtuna i Uppsala på fredagskvällen.

– Vilken härlig prestation och vilket avstamp jämfört med Västerviksmatchen. Sättet på vilket försvarsspelet sköts, hur det är från puckvinst till att ta oss in på kassen. Tråkigt att vi inte lyckas hålla ut men desto starkare att vi faktiskt slår de igen för Almtuna är ett bra lag, säger Ulf Lundberg.

Viktigt mentalt att kunna studsa tillbaka direkt?

–Ja, det var det. Det är en styrka och det är go i den här gruppen. Det är jävlar anamma och det älskar jag att se.

Nu är det ny vecka och för SSK väntar hela tre matcher. Till helgen blir det dubbelmöte med Karlskoga som laget möter hemma i Scaniarinken på fredag och i Nobelhallen i Karlskoga igen på söndag. Men först väntar ännu en bortamatch på tisdagskvällen i form av tabelltrean IK Pantern i Malmö.

–Det är en tuff uppgift. Vi lyckades vända och vinna där senast. Det är ett lag som spelar nästan helt utan förväntningar på sig, men det är skickliga spelare och jag är inte förvånad att de ligger där de gör i tabellen, säger Ulf Lundberg.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Ulf Lundberg här!

I slutet av matchen mot Almtuna råkade centern Sebastian Höglund ut för en situation där han åkte på en allvarlig överkroppskada som gör att han missar resten av säsongen. I övrigt finns inga andra nya på skadelistan och dessutom har SSK lånat in forwarden David Åslin från Leksand för resten av säsongen.

– Det är en skicklig spelare som har sin uppsida i offensiven men som tack vare att han är smart och har bra spelförståelse även blir nyttig i andra delar av spelet, säger Ulf Lundberg.

Åslin är en 28-årig teknisk och kreativ forward som under karriären spelat i Hockeyallsvenskan med Leksand och Troja/Ljungby samt i SHL med Växjö, Leksand och Rögle. Nu blir det debut i SSK-tröjan i Malmö.

– Det ska bli kul. De är starka därhemma och det ska bli skönt att komma dit och spela direkt. Jag är spelsugen så det ska bli väldigt kul, säger David Åslin.

Kolla in SSK-TV:s intervju med David Åslin här!

NEDSLÄPP: ---------

VAD: IK Pantern-SSK, omgång 38 av Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Malmö isstadion, Malmö

NÄR: Tisdag 23/1, 19.00

LÄGET I LAGET: Förutom långtidsskadade Alexander Sahlin och Sebastian Höglund är alla tillgängliga inklusive nye forwarden David Åslin som därmed väntas debutera i SSK-tröjan.

HÅLL KOLL PÅ: Petter Hansson. Hade svårt att få speltid under hösten men har växt in i spelet allt mer under säsongen. Den unge Gislavedssonen gjorde mål borta mot Vita Hästen och stod för en finfin framspelning till Sebastian Höglunds mål i fredags mot Almtuna.

FLER ARTIKLAR:

SE äVEN: Höglund skadad - Åslin till SSK resten av säsongen

SSK-TV: Här straffar SSK Almtuna - kolla in målen här!

SSK-TV: Kolla in SSK:s målkalas i Norrköping här!

SE ÄVEN: Storseger mot Vita Hästen - SSK upp på play off-plats

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!
  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra biljett till SSK-Karlskoga fredag 26/1 - boka online här!