Marcus Oskarsson hjälte i förlängning – SSK vände och vann mot Pantern på bortaplan!
Publicerad: 2019-01-11
SSK var pigga inledningsvis och Victor Andersson gav laget ledningen, Pantern vände till 3-1 i andra men SSK:are ger aldrig upp. Grabbarna jagade i kapp till 3-3 och sedan kunde Marcus Oskarsson skjuta segermålet i förlängning och ge laget två poäng med i bagaget hem till Södertälje.

Välkomna på nästa hemmamatch onsdag 16 januari då SSK tar emot Björklöven - boka biljett online här!

SSK kom till spel med nästan samma lag som senast i segermatchen mot Oskarhamn i onsdags. Emil Bejmo som dock är avstängd efter matchstraffet senast ersattes av Sebastian Bengtsson i andrakedjan.

SSK var det piggaste laget från start, vaskade fram chanser direkt och fick även ett powerplay efter 3.50. Då fick Lucas Feuk chansen i spel med en man mer och 17-åringen fick genast ett fint skottläge och tryckte av ett snärtigt avslut som gick ribba ut bakom Lars Volden i Panternmålet som inte var med på det skottet.

SSK fortsatte ha det mesta av spelet i perioden och man skulle även göra ledningsmålet. Lindsay Sparks kom i en två mot etta med Victor Andersson och höll kyligt i pucken innan han lade över den i sidled i precis rätt läge och Andersson kunde skjuta 1-0.

SSK hade som sagt ägt det mesta av första perioden och var förtjänta att gå till pausvila i ledning. Men med 36 sekunder kvar stack Pantern upp i ett av få anfall och lyckades kvittera genom Makai Holdener.

Chockstart av hemmalaget i andra

Andra perioden vara bara 56 sekunder gammal när Pantern även tog ledningen. Nick Olesen fickstå helt fri i slottet och prickskjuta in ledningsmålet för hemmalaget med ett skott som gick stolpe in bakom Alexander Sahlin i SSK-kassen.

Pantern fick därefter även ett powerplay och hade momentum i inledningen av andra. Men SSK tog tag i taktpinnen igen skapade press och i femte minuten var David Berg nära att kvittera efter fint spel. Volden klarade dock direktskottet från Berg med en fin räddning.

Efter 13.09 utökade i stället Pantern sin ledning genom Erik Nyström som fick gata på högerkanten och satte pucken lågt vid Sahlins bortre stolpe.

SSK fick kort därpå ett spel i numerärt överläge och då fick Sebastian Dyk ett jätteläge att reducera efter fint spel men puckträffen blev inte riktigt den rätta och Volden kunde blockera. Trots fint spel i första och ledningsmål var SSK plötsligt i underläge med 3-1 inför tredje akten.

Oskarsson pricksköt bonuspoängen till SSK

SSK:s jakt kom inte riktigt igång inledningsvis i tredje, men när Pantern fick ett powerplay efter fem minuter snodde David Berg pucken och lyfte ut den i mittzonen. Där var Sebastian Dyk först och på friläget satte han sitt 19:e mål för säsongen och reducerade till 2-3.

Med halva perioden spelad kom även kvitteringen till 3-3. Stefan Johansson räddade kvar en puck på blåm sköt ett lågt skott som Lucas Carlsson snyggt styrde in bakom Volden. Carlssons fjärde mål för säsongen och SSK var i kapp.

Matchen fick avgöras i förlängning som bara var 32 sekunder gammal när Marcus Oskarsson pricksköt in segermålet. Två poäng från Malmö med hem till Södertälje, där det nu väntar hemmamatch mot Björklöven på onsdag. Kom och stötta laget mot ännu en seger!

MATCHFAKTA: IK Pantern-SSK

Slutresultat: 3-4 OT (1-1, 2-0, 0-2, 0-1)

Målskyttar: 0-1 Victor Andersson (Sparks), 1-1 Makai Holdener (Eklind, Nyström), 2-1 Nick Olesen (Haudum, Cronholm), 3-1 Erik Nyström, 3-2 Sebastian Dyk (Berg, Höglund), 3-3 Lucas Carlsson (Johansson), 3-4 Marcus Oskarsson

Skottstatistik: 27-37

Utvisningsminuter: 6-8