Sebastian Dyk het målskytt i debuten när SSK föll på övertid i Karlskoga: "Hade bra fart i benen"
Publicerad: 2018-08-21
Nicolai Meyers geniassist till Gråhns reducering och debuterande Sebastian Dyks kvitteringsmål var två glädjeämnen när SSK spelade oavgjort i Karlskoga. Hemmalaget drog dock det längsta strået på övertid.

Debut i SSK-tröjan för nyförvärvet Sebastian Dyk i Karlskoga, och det var också han som hade SSK:s två första avslut i matchen. Därefter var det dock Karlskoga som skapade de farligaste lägena i första perioden.

Lagen hade varsitt försök i powerplay där SSK såg vassast ut med bra spel av förstaformationen. Några mål skulle det dock inte bli i första perioden som avslutade med ett gruff mellan SSK:s Mikael Ahlén och BIK:s Arvid Aronsson.

Bägge fick inleda andra perioden med fyra minuter på botbänken. SSK inledde perioden slarvigt och Karlskoga tog över spelet allt mer.

Efter drygt fyra minuters spel kom också 1-0 till hemmalaget genom en individuell prestation av Fredrik Forsberg som sprätte upp pucken i Alexander Sahlins första kryss. Bara två minuter senare kom även 2-0 genom Oliver Eklind som fick stå helt fri framför Sahlin.

Strax därpå drabbades även SSK av en utvisning när Grossmann visades ut för trippinh. Bästa chansen i det powerplayet fick dock SSK när Thom Flodqvist påpassligt blockade skott och åkte till sig ett friläge. Henrik Lundberg i BIK-kassen klarade dock backhand-avslutet.

SSK repade sig dock och efter åtta minuter spelat av tredje perioden skulle Stefan Gråhns reducera till 2-1. Detta efter genialiskt förabete av Nicolai Meyer som såg ut att runda kassen men finuligt släppte tillbaka pucken till Gråhns som kunde lyfte in pucken bakom en helt ställd Henrik Lundberg i BIK-kassen.

När samme Gråhns åkte ut för tripping med tre minuter kvar av tredje såg det dock mörkt ut för hopp om kvittering. Men debuterande Sebastian Dyk ville annorlunda. I boxplay trampade han sig fri och satte iskallt kvitteringen bakom Henrik Lundberg

– Jag kände att jag hade bra fart i benen och kom i fatt honom. Jag önskar vi hade kunnat vinna matchen också, sade Dyk efter matchen till Cmore.

För seger blev det inte även om Dyk fick en finfin möjlighet att avgöra i ett nytt friläge i början av övertiden. Men Lundberg räddade och i kontringen därpå avgjorde Fredrik Forsberg i stället för Karlskoga.

– Det kändes helt ok men finns mycket som kan bli bättre och ska bli bättre. Vi gör en bättre tredje period ändå. Vi ska kolla video och jobba vidare så kommer segrarna. Det är bara träningsmatcher och det här är bra lärdomar att ha med in till seriepremiären, sade Sebastian Dyk till Cmore.

MATCHFAKTA: Karlskoga – SSK, träningsmatch

Karlskoga-SSK: 3-2 (0-0, 2-0, 0-2, 1-0 OT)

Målskyttar: 1-0 Fredrik Forsberg (Bäck), 2-0 Oliver Eklind (Lindström), 2-1 Stefan Gråhns (Meyer, Andersson), 2-2 Sebastian Dyk, 3-2 Fredrik Forsberg

Skottstatistik: 28-29

Utvisningsminuter: 10-16