NEDSLÄPP: Sörensen redo igen – efter fjärde nollan: ”Jag gillar att spela matcher"

1 februari 2018 12:45

I och med segern mot Leksand befäster SSK play off-platsen. Nästa uppgift blir Tingsryd nere i Småland på fredagen.

–Vi ska spela i 60 minuter, blocka skott och göra mål på de chanser vi får, säger George Sörensen som i onsdags höll sin fjärde nolla för säsongen.


Boka biljett till SSK-Björklöven onsdag 7/2 online redan nu!

SSK stod för en gedigen insats mot Leksand på onsdagen då man vann med 3-0 hemma i Templet. För George Sörensen innebar det hand fjärde nolla för säsongen.

– Det är skönt att hålla nollan. Det är var en målvakt vill göra, att inte släppa in mål. Men det var bra jobb av grabbarna framför mig. Vi blockar skott, vi håller de på ytorna utanför och plockar bort klubbor framför mål som vi har snackar om inför matchen. Det är en lagvinst i går där alla bidrar med vad de ska göra, säger Sörensen.

Nu väntar ny match redan i morgon då laget åker till Småland för bortamatch mot Tingsryd. Ett lag som ligger på elfte plats i tabellen, fem poäng efter SSK. Tätt mellan matcherna för Sörensen som får stå mycket.

– Jag gillar att spela matcher. Men självklart måste man tänka på vad man gör och hur man använder sin energi genom hela säsongen. Man måste ta hand om kroppen och det tycker jag att jag gör bra. Sedan måste man också jobba mentalt. Mitt jobb är att komma in och göra mitt bästa varje match och hjälpa laget vinna.

– Jag tycker vi ska spela som vi gjorde i går då alla spelade för laget. Vi ska spela i 60 minuter, blocka skott och göra mål på de chanser vi får. Jag tycker vi ska ta med känslan från Leksandsmatchen till Tingsryd.

Kolla in SSK-TV:s intervju med George Sörensen här!

Förutom långtidsskadade Alexander Sahlin och Sebastian Höglund har inga nya skador eller sjukdomar tillkommit och SSK åker till Tingsryd med samma trupp som spelade mot Leksand.

Liksom i alla matcher blir såklart special teams viktigt och mot Leksand gjorde SSK mål i powerplay och fortsatte dessutom visa upp ett bra boxplay. En spelform där SSK är seriens bästa lag.

– Det är ju viktigt att vi kan göra mål i powerplay och hålla tätt i boxplay för att vinna matcher, säger Måns Lindbäck som är en viktig kugge i just boxplay.

Hur tar ni er an Tingsryd i morgon?

– Lite video och kolla på hur de spelar och sedan ta med oss den viktiga vinsten mot Leksand dit ner.

Vad blir viktigast i ert eget spel?

– Det är att vi är påslagna från början och att vi går ut och visar upp det bortaspel vi haft under säsongen.

SSK-TV: Lindbäck om nya kedjekamraterna From och Åslin.

[Boka biljett till SSK-Björklöven onsdag 7/2 online redan nu!](https://www.ticketmaster.se/event/ssk-if-bjorkloven-biljetter/475009)

NEDSLÄPP:

VAD: Tingsryd-SSK, omgång 42 av Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Nelson garden arena, Tingsryd

NÄR: Fredag 2/2 19.00

LÄGET I LAGET: SSK kommer till spel med samma lag som besegrade Leksand hemma i Scaniarinken i onsdags.

HÅLL KOLL PÅ: Nicklas Grossmann. Den rutinerade lagkaptenen var otroligt jobbig att möta för Leksandsspelarna i onsdags med sin tuffa och hårdföra spelstil. På fredagskvällen är det Tingsryds tur att få känna på 105 kg Grossmann med 600 NHL-matchers rutin.

Boka biljett till SSK-Björklöven onsdag 7/2 online redan nu!