Tung förlust i Oskarshamn i jakten på slutspel
Publicerad: 2018-02-23
Det blev ingen rolig resa till Oskarshamn för SSK på fredagskvällen. Matchen stod länge och vägde med ställningen 0-0. Men SSK rasade ihop i tredje och föll stort.

SSK kom till spel med nästan samma lag som i segermatchen mot Modo i onsdags. Dock var Stefan Johansson tillbaka i laget om än som sjunde back till en början.

Oskarshamn inledde matchen piggast första fem minuterna, men därefter fick SSK två raka powerplay. SSK visade då upp ett vasst powerplay och bland annat var Blomstrand nära att göra 1-0. Pucken ville dock inte in och i stället fick Oskarshamn chansen när Weigel åkte ut för holding the stick. Inte heller IK Oskarshamn lyckades få in pucken.

Chansrikt men målsnålt Därefter blev det inga fler utvisningar i perioden men chanser saknades inte och båda lagen fick flera farliga lägen. För SSK hade bland annat Thomas Valkvae Olsen och Nicklas Heinerö bra chanser. När perioden var slut fick den dock summeras som just chansrik men mållös.

I andra perioden inledde SSK piggt och bland annat satte fjärdekedjan med Lindbäck, Flodqvist och unge J20-centern Sebastian Frantz bra tryck i IKO-zonen. SSK pumpade på och vaskade fram flera chanser och hade även ett powerplay efter att Thom Flodqvist fått en klubba i ansiktet. Men något mål fick man inte in och i stället skulle Oskarshamn ta ledningen innan paus. Med bara 21 sekunder kvar slarvade SSK och John Dahlström fick friläge och satte pucken högt bakom Sörensen.

SSK rasade ihop i tredje I tredje perioden tog det inte heller lång tid innan 2-0 satt. Nicklas Heinerö visade ut för slashing och Luvig Elvenes kunde göra 2-0 i powerplay efter 3.05. Bara minuten senare kom även trean genom John Dahlströms andra mål för kvällen. Tuff uppförsbacke och Sörensen klev av och ersattes i SSK-målet av Henrik Lundberg. Det hjälpte dock föga och Lundberg fick plocka ur pucken ur målet redan efter mindre än en minut – och strax därpå kom även 5-0 och SSK:s försvarsspel hade rasat ihop fullständigt.

Slutresultatet fastställdes till 6-0.

Nu väntar tre hemmamatcher i de fyra sista omgångarna och i Scaniarinken har SSK fyra raka segrar. Närmast väntar Vita Hästen i Templet på tisdag.

Boka biljett till SSK-Vita Hästen online redan nu!

**MATCHFAKTA: **

IK Oskarshamn - SSK: 6-0 (0-0, 1-0, 5-0)

Målskyttar: 1-0 John Dahlström, 2-0 Ludvig Elvenäs (Engström, Johansson), 3-0 John Dahlström (Löfstedt, Björk), 4-0 Jonas Engström (Söderqvist, Engsund) 5-0 John Dahlström (Piispanen, Björk), 6-0 Manuel Ågren (Kuronen, Sylvegård)

Skottstatistik: 28-22

Utvisningsminuter: 6-4

Publiksiffra: 2 325