Läget i laget - SSK Dam

28 april 2020 10:00

Damlaget rustar inför säsongen 20/21 - såhär ser läget ut just nu.


Läget i laget - SSK Dam!

Nyförvärv

NY! Antonia Liljefors - Åland (ansluter i början på augusti)

NY! Amanda Ingström – Åland (ansluter i början på augusti)

NY! Gaja Pezdir - Slovenien (ansluter i början på augusti)

NY! Kira Kulakova - Ryssland (ansluter i början på augusti)

Fortsätter!

Klara Larsson

Lollo Hård

Denice Håkansson

Rebecca Höglund

Leyre Villar Torro

Wilma Lindgren

Olivia Andlin

Isabella Horovath

Patricia Aphrem

Bim Schalen

Sandra Halden

Carlotta Clodi

Mindy Lindholm

Daniella Karlsson

Sissi Didriksson.

Vi tror även att spelare från de egna leden kommer kunna ta kliv upp och känna på spel med damlaget under året, exempelvis Ebba Lindberg, Lilla Fajcsak med flera.

Lämnar

Beatrice Hjälm, Alice Wallin, Linnea Adelbertsson och Pandora Nåtby - DIF HG / Haninge

Ella Jämsen - Linköping HG

Eleonora Frigo - Tillbaka till Italien

Silvia Björgvinsdottir - klubb ej klar

Sunna Björgvinsdottir - klubb ej klar

Vi tackar tjerna för tiden i SSK och önskar dem all lycka med sina framtida karriärer! Vi hoppas få se er i SSK-tröjan i framtiden!

Såhär tänker vi kring truppen:

Vad gäller lagbygget inför säsongen 20/21 så tänker vi såhär… Vi kommer att utgå ifrån stommen vi hade förra året. Vi tappar fem stycken lovande -04: or till olika HG samt tre stycken utländska spelare som inte kommer tillbaka.

Vi har som ambition att bli minst lika slagkraftiga som vi var förra året, vilket innebär att vi ska försöka ersätta de luckor som dessa spelare lämnar efter sig. Stommen med Denice, Patricia, Rebecca, Isabella, Bim, Daniella, Sandra, Sissi och Klara, blir ju såklart väldigt viktig. Dessa spelare är kulturbärare bildar en riktigt stabil grund i laget. Det känns jättekul att Leyre och Carlotta kommer tillbaka för ytterligare en säsong i Sportklubben. Sedan har vi spelare från egna leden som vi tror kan få ett riktigt lyft denna säsong om dom vill och lägger in det jobbet som kommer att krävas. Mindy, Olivia, Wilma och unga Ebba Lindberg är några av de spelare som kan blomma ut rejält den kommande säsongen.

Vi har hittills signat fyra nya spelare och vi får in två unga lovande spelare i Gaja -03 från Slovenien samt Kira -04 från Ryssland. Det är två ambitiösa spelare som kommer till oss för att utvecklas och ta nästa steg i sina karriärer. Gaja spelar redan i slovenska damlandslaget och Kira är även hon och nosar på en plats i Ryssland u18 landslag. Sedan har vi systrarna från Åland. Antonia -96 med ett förflutet i AIK samt storasyster Amanda -93. Det är två målmedvetna damer som kommer till oss då de vill vara med i en satsande förening. Spännande att se vad de kan göra i rätt omgivning.

Vi väntar på klartecken från Mirey och Matilda, två viktiga pjäser som vi hoppas få se i SSK-tröjan till hösten. Det finns fortfarande några platser kvar att fylla, vi måste ha in en till målvakt bland annat, men vi är väldigt nöjda med hur truppen ser ut just nu.

//Ledarna SSK dam