Bozic inför säsongens andra träningsmatch
Publicerad: 2021-08-16
Seger i premiärmatch i torsdags mot Vita Hästen och redan imorgon väntar nästa utmaning när Almtuna gästar oss för säsongens andra träningsmatch.

SSK - Almtuna tisdag 17 augusti 19:00, Scaniarinken

Redan imorgon vankas det ny match när Uppsala-gänget Almtuna kommer på besök till Södertälje och Scaniarinken. Första utmaningen avklarad och vi kan nog vänta något mer avslappnade axlar på de nya spelarna som nu fått presentera sig i sin nya hemmaborg.

Hur summerar Bozic första matchen för säsongen?

– Skönt att vara igång men matcher igen, det har varit intensiv träning nu ganska många månader så det är kul att vara igång igen och få lite värdemätare var vi befinner oss. Fokus för oss i torsdags handlade mest om att kika på det vi börjat jobba med och det tycker vi såg okej ut, sen kan vi såklart bli bättre på många plan. Bergvik gör också en bra match och vi lyckas hålla dem ganska mycket på utsidan, svårt då och skapa riktigt farliga lägen för motståndaren. Det är så vi vill spela. Det finns mycket och jobba på, det är inte världens bästa hockeymatch men tycker kanske inte man kan ha för höga krav på första matchen. Någonstans försöker vi följa våra linjer och det är de tendenserna vi vill se nu kommande matcher, säger Bozic.

Innan serien drar igång på riktigt den 24 september är det nio träningsmatcher som ska spelas plus hård träning resterande dagar. Hur tänkter man inför att toppa formen till den 24 september.

– Just nu har vi ganska långa pass på is men det är mest för att det är mycket snack under och mellan övningar och därför blir det långa pass. Många känner ju av ljumskar och andra små skavanker så vi har korrigerat lite i träningsbelastning, där gäller det att vi är lyhörda för att killarna inte ska gå sönder. Vi stekte eftermiddagens pass till exempel och hade teambuilding. Vi försöker känna av läget i truppen, fortsätter han.

Ny match väntar redan imorgon när serierivalen Almtuna gästar, hur tänker man inför den?

– Vi tänker bara på vårt spel inför morgondagens fight. Vi har börjat kika lite på spelet med puck i offensiv zon nu, i spelvändningar. Vi vill försöka hålla kvar defensiven men samtidigt jobba på det offensiva spelet. Vi har ju nio försäsongsmatcher så alla kommer inte spela alla matcher heller, på grund av belastning och att vi vill se juniorer. Vissa backpar kommer vi hålla kvar, vi har vissa skadebekymmer på backsidan som har hänt nu under sommaren. Sivers tränade på is idag men kommer inte att spela morgondagens match för att han ska hålla och sedan har vi Nordsäter som dras med en känning och där kommer vi inte äventyra någonting. Vi har även ett par forwards som inte kommer spela s¨å därför kommer det ske ett par naturliga förändringar inför matchen imorgon, säger Dennis.

Bergvik inledde med att vakta kassen i torsdags men imorgon är det dags för vårt nya stjärnskott Nikita att visa upp sig.

– Bergvik gjorde en bra match i torsdags men vi vill ju såklart ha igång båda målvakterna så att de får matcher i kroppen. Det ska bli spännande att se Nikita på is imorgon. Det är såklart att det är en omställning för honom att komma hit till ett nytt land med allt vad det innebär och på isen ska han så in ett nytt spelsätt men både Micke och Bratten har sett honom mer och tror att han kan växa in i rollen på ett bra sätt, avslutar Bozic.

Morgondagens laguppställning släpps imorgon kl 12:00.

Biljetter

Du som säsongskortsinnehavare "all inclusive" har givetvis en garanterad plats till träningsmatcherna men vi uppskattar om kan hjälpa oss genom att boka din plats via bokningssidan (info har skickats till dig med säsongskort per mejl) så vi vet hur många platser av våra 1200 som är lediga.

Lösbiljetter till morgondagens matche hittar du här! Arenan öppnar 1h innan matchstart.

Dessa åtgärder vidtar SSK för att säkerställa ett smittsäkert matchevenemang:

Scaniarinkens läktare kommer att delas upp i fyra zoner. En på varje kortsida, och en på varje långsida. Varje zon kommer att ha en egen ingång samt egen kringyta med egen toalett och kiosk. Maximalt 300 besökare kommer att vistas i respektive zon. Varje sällskap måste hålla minst en meters avstånd på läktaren till nästa sällskap.

Det är fortsatt viktigt att alla besökare ser till att hålla minst en meters avstånd till varandra, såväl på läktaren som i entrén och utanför arenan. Det är också viktigt att du stannar hemma om du skulle uppvisa någon form av sjukdomssymptom.

Har du några ytterligare frågor kring träningsmatchen? Hör av dig till Ella Fridman på [email protected] .

SSK-shoppen

SSK-shoppen öppnar 17.30 imorgon och finns belägen i huvudentrén.

Sara Jonsson