SSK knep en poäng mot Modo efter dramatisk avslutning

22 november 2017 21:13

Det blev ett rafflande slut på onsdagens match i Scaniarinken. Efter en stark slutforcering kunde SSK vända och knipa en poäng mot Modo – som dock tog hem extrapoängen i övertid.


Säkra din plats i Templet - boka biljett till SSK-Vita Hästen här!

Det var härlig stämning i Scaniarinken direkt när pucken släpptes och redan i första bytet lyckades Bengtsson och Nyberg vaska fram en fin möjlighet, som dock Isak Wallin i Modokassen klarade med benskyddet.

Modo hade svårt att hänga med och SSK visade upp ett aggressivt närkampsspel och fick chansen två gånger om i powerplay. Dock utan att lyckas göra mål även om det osade nätrassel flera gånger om när pucken hoppade och for framför Wallin.

SSK ägde det mesta av spelet i första perioden men målen uteblev.

– Där skulle vi ha haft med oss någon kasse helt klart. Vi hade kunnat haft både 1-0 och 2-0 efter första. Det är lite oflyt att vi inte får in någon puck där och får lite energi av det, och någonting att gå på, säger Stefan Johansson som fick vikariera som lagkapten i Nicklas Grossmanns sjukfrånvaro.

I andra perioden gick SSK ner sig i tempo något båda lagen spelade hafsigt och ovårdat. Efter sex minuter fick Modo chansen i powerplay efter att Nyberg åkt ut för hakning. SSk redde dock ut situationen utan all för stora problem.

Mål i powerplay igen

När i stället SSK fick chansen i powerplay minuten senare efter att Sethsson fått en klubba i ansiktet visade man effektivitet i den spelformen. Stefan Johansson behövde bara 13 sekunder på sig innan kunde ge SSK ledningen med 1-0 med ett skott från blålinjen. Trodde han. Målet blev korrigerat i efterhand sedan det visat sig att Fredric Weigel styrt in pucken.

Den ledningen höll man dock bara i ett par minuter innan Modo kunde kvittera till 1-1 genom Patrik Karlkvist som snodde åt sig pucken och lyckades slå in sin egen retur på tennis.

I tredje perioden öppnade SSK starkt första minuterna och många trodde nig att SSK skulle forcera in ledningsmålet inom kort. Men 3.33 in i perioden kontrade i stället Modo in 1-2-målet genom Victor Öhman. Och bara 40 sekunder senare gjorde hans lillebror Oscar Öhman 1-3, varpå Ulf Lundberg tog timeout.

– Vi blir hårt straffade där. Vi går bort oss lite i egen zon och tappar markering. Då blir man straffade på den här nivån. De får två snabba där och med tanke på det får vi vara nöjd med den upphämtningen vi gör.

För en sak har vi lärt oss. SSK ger aldrig upp. Och inte heller i denna match.

Stark slutforcering gav poäng

Med 5.06 kvar kom reduceringen. Stefan Gråhns pangade in 3-2 i powerplay och minuten senare styrde Fredric Weigel in kvitteringen till 3-3. Varpå Scaniarinken exploderade i ett vilt måljubel. SSK hade vänt igen.

– Vi är illa ute i tredje perioden och det visar ändå på en bra laginsats och lagmoral att kunna knyta näven och komma igen.

Matchen gick till förlängning där Modo drog det längsta strået när man gjorde 4-3 med bara tre sekunder kvar.

– Så här tätt inpå så känns det sammanfattningsvis… Det är klart det är surt med en förlust med tre sekunder kvar av förlängningen. Det kändes som vi hade det och att vi skulle få med oss två poäng. Så det är surt även om vi gör en stark upphämtning, säger Stefan Johansson som fick kopiöst med speltid och var inne hela 31 minunter och 41 sekunder.

– Det blev tufft i dag. Men jag klagar inte. Det är kul att vara där ute och spela. Speciellt med det trycket vi har i dag. Jag tycker ändå vi får med oss publiken och får hjälp av dem i vändningen till 3-3.

På fredag väntar ny match i Scaniarinken då Vita Hästen kommer på besök.

– Det är kul ned två hemmamatcher onsdag, fredag. Vi får hoppas det kommer ännu mer folk på fredag och fixar en härlig fredagkväll, säger Stefan Johansson.

AW I SCANIARINKEN!

Dags för hemmamatch igen redan nu på fredag då SSK tar emot Vita Hästen. Då dukar vi upp Tacobuffé i Rinkside från 17.30 och trubadur Owe Lidemalm står för underhållningen. Ta med alla du känner och kom hit och skapa en ny hockeyfest i Templet!

Säkra din plats i Templet - boka biljett till SSK-Vita Hästen här!

MATCHFAKTA:

SSK-Modo: 3-4 (0-0, 1-1, 2-2,0-1)

Målskyttar: 1-0 Fredric Weigel (Bengtsson, Johansson), 1-1 Patrik Karlkvist (Ekarv) 1-2 Victor Öhman (Oskarsson, Häggström), Oscar Öhman (Wahlgren, Marklund), 2-3 Stefan Gråhns (Liwing, Carlsson), 3-3 Fredric Weigel (Johansson, Nyberg) 3-4 OT Victor Berglund (Jakobsson, Wahlgren)

Skottstatistik: 14-29

Utvisningar: 4-8

Publik: 3129

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra din plats i Templet - boka biljett till SSK-Vita Hästen här!