Bogren inför kvällens match mot Huddinge
Publicerad: 2022-09-08
Ikväll har det blivit dags att spela nästsista träningsmatchen för säsongen när Huddinge kommer på besök till Scaniarinken, 19:00 släpps pucken.

Södertälje SK - Huddinge ikväll 19:00, Scaniarinken

Det har blivit dags för sista träningmatchen på hemmaplan innan HockeyAllsvenskan drar igång. Biljetter till kvällens match köper du här.

Streama matchen hos Expressen

Kan du inte vara på plats i Scaniarinken ikväll kan du följa matchen på Sportexpressen Play, klicka här för att komma till sändningen.

Seriepremiären närmar sig med stormsteg. Sex försäsongsmatcher är spelade och det som inte hör till vanligheterna som SSK:are är att samtliga sex matcher slutat med vinst. Om man ändå bortser en aning från just slutresultatet, vilka svar har Magnus Bogren fått så här långt?

– Vi får ändå säga att vi har haft en bra försäsong resultatmässigt. Om jag ska se till själva utvecklingen under försäsongen så är jag otroligt nöjd med den arbetsinsatsen vi visat upp. Det är någonting vi pratat mycket om, att det hårda jobbet kommer i första rummet. Jag är även nöjd med utvecklingen i vi haft i special teams. Jag tycker att egentligen både boxplay och powerplay har gått väldigt bra och vi såg senast i söndags att vårt powerplay gav oss en seger när vi slog BIK. Sen tycker jag att vi ser bättre och bättre intentioner i hur vi vill spela hockey, fler saker sitter. Sen är det fortfarande små detaljer i spelet som vi behöver vi bli noggrannare i, vi behöver bli lite smartare kring vissa saker. Jag tycker bland annat att vi har lite för många turn overs, jag tycker att vi kommer lite fel i byten och att vi sätter varandra i onödigt dumma situationer ibland. Men själva grunden i hur vi vill agera på banan, den ser vi.

Är en försäsong bara en försäsong? Hur viktigt är det egentligen att få vinna matcher?

– Det har vi sagt från första början är att vi ska sätta saker redan nu på försäsongen. Vi ska träna på saker i matcher och utvärdera och allt det där men vi ska också hitta en vinnande känsla i laget direkt från start och det kan man inte säga annat än vi verkligen har gjort. Det tycker jag vi visar under helgen i Skoda Trophy, vi gör bra matcher och hittar vägar att vinna. Det är stundom inte helt perfekt ute på isen och matchbilder svänger fram och tillbaka men vi har bestämt oss att det ska vinnas och det är jag stolt över att grabbarna lyckas göra också.

Nu väntar två veckor av träning och träningsmatcher innan det har blivit dags för seriepremiär uppe i Östersund. Hur ser planen ut fram till den 23 september?

– Vi har kört på rätt hårt nu under säsongen med träning på och utanför is. Den här veckan har vi gått från dubbla ispass till mer vanliga träningar. Vi kommer köra på rejält veckan ut på och utanför isen men sen kommer vi succesivt jobba mer och mer med viktiga saker och detaljer i vårt spel men gå mer mot att slipa på formen för att vara redo för seriespel när det väl drar i gång.

Ikväll väntar Huddinge som till vardags spelar en division under oss, vad kan man vänta sig från kvällens match?

– Vi ska fokusera på vårt spel helt och hållet. Ser vi till laget har vi har några bortfall och ett par som kommer vila till förmån för yngre killar som får kliva fram och visa upp sig. När vi går in i matchen kommer vi göra allt för att vinna. Kan tänka mig att det är som när klev ut mot Örebro och var tända till tusen, samma sak väntar vi oss från Huddinge ikväll. Är vi inte redo från start kommer vi få en jobbig kväll. Vi är ödmjuka inför uppgiften och ska se till att sätta vårt spel för att sätta goda vanor.

Läget i laget?

– Fredrik Bergvik har tyvärr dragit på sig en underkroppsskada, han är redan i full gång med rehab och kör på där off ice. Han kommer vara borta i runt fyra till sex veckor, om allt går som det ska. Leon Wallner utgick från matchen mot Örebro, prognosen för honom är att stegra den här veckan för att vara tillbaka i full träning redan i början av nästa vecka. Liljewall har genomgått undersökningar och fått positiva svar, han är också i gång för fullt med rehab. Troligtvis går han på is på egen han under nästa vecka, det är lite dag för dag och det finns förhoppning om att Stoffe kan spela premiärmatchen. Henrik Malmström är sjuk och missar således också kvällens match mot Huddinge.