Femte raka bortasegern – Heinerö straffhjälte på nytt

23 januari 2018 21:26

Med blott två minuter kvar såg matchen ut att gå mot förlängning. Då fick Nicklas Heinerö chansen från straffpunkten – och gjorde som vanligt inga misstag. SSK tog femte raka bortasegern och kopplar nu ett rejält grepp om play off-platsen.


Förutom långtidsskadade Alexander Sahlin och Sebastian Höglund kom SSK till spel i Malmö med en skadefri trupp. Dessutom debuterade nye forwarden David Åslin i SSK-tröjan. Åslin och SSK fick dock en tuff start i matchen.

Redan i tredje minuten tog Pantern ledningen med 1-0 genom Nicklas Jadeland assisterad av Olle Liss. Pantern fortsatte därefter pumpa på ordentligt och SSK hade svårt att hänga med till en början.

I elfte minuten kom dock en bra kvitteringschans när SSK kom tre mot en. Thomas Valkvae Olsen passade över pucken till Bengtsson som sköt, men Bjurö i Panternmålet kunde parera. Efter den tröga starten spelade SSK upp sig ju längre perioden led och med dryga tre minuter kvar skulle kvitteringen komma. Mathias From slängde in en puck från sarghörnet som Bjurö I Panternkassen styrde in i eget mål. Danskens första mål i SSK-tröjan och 1-1 på tavlan.

SSK tog över och tog ledningen

Därefter var SSK det bästa laget och skapade flera chanser i slutminuterna av perioden.

I början av andra perioden tog man även ledningen i matchen. Ludwig Blomstrand bröt påpassligt ett Pantern-uppspel och serverade Flodqvist som inte gjorde några misstag och skickade in sitt åttonde mål för säsongen och laget andra mål i matchen.

I sjätte minuten kom dock Panterns replik. Lukas Haudum sköt ett skott som letade sig in bakom en skymd Sörensen. Något ologiskt mål efter att SSK ägt det mesta av spelet minuterna dessförinnan. Något mer mål blir det inte i andra perioden även om det är Pantern som är närmast då SSK får klara två raka numerära underlägen innan periodvilan. Det gör man dock formidabelt och inför tredje perioden var ställningen alltjämt 2-2.

Straffspecialisten klev fram igen

Där var det SSK som liksom i andra perioden tog ledningen. Och det var målkungen Thomas Valkvae Olsen som i powerplay gjorde sitt 20:e mål för säsongen och 3-2 till SSK, som därefter backade hem lite och Pantern hade mer puck. Med 3.20 kvar kom också kvitteringen genom Martin Janhols och matchen såg ut att gå till förlängning.

Men med mindre än två minuter kvar tilldömdes SSK ett straffslag. Då klev straffspecialisten Nicklas Heinerö fram och precis som senast i Almtuna och som senast laget var i Malmö och mötte Pantern gjorde han inga misstag, lurade Bjurö och sköt tre blytunga poäng till SSK. Lagets femte raka bortaseger och man har nu ett ännu fastare grepp om play off.

På fredag väntar Karlskoga hemma i Scaniarinken och då hoppas vi på storpublik i Templet.

Säkra biljett till SSK-Karlskoga fredag 26/1 - boka online här!

#FyllHemmastå

Nu är det dags. Ingen trumma, inga handklappor. Löning, fredag och viktig SSK-match i jakten på play off. Nu är det dags att visa hur riktig supporterkultur ser ut och låter!
På fredagens match SSK-Karlskoga i Scaniarinken kostar en biljett till hemmastå endast 20 kr om du bokar i förköp via länken här nedan. Dessutom går alla intäkter direkt ner i Supporterklubbens TIFO-kassa.

Spöken finns inte. Inte ens hemmaspöken. Men nu är det dags att jaga iväg det så kallade hemmaspöket - tillsammans!

Nu sluter vi upp. För laget. För klubben. För hockeyn i stan – och för oss själva.

Nu är det dags att visa Sverige hur det går till när vi får Templet att gunga!

Tillsammans fyller vi hemmastå och övriga arenan på fredag, skapar en hockeyfest utöver det vanliga och hjälper SSK till tre poäng på hemmaplan!

Vi ses i Templet - Ta med alla du känner och några till!

Boka din 20-kronorsbiljett här! Endast via denna länk!

### AW i Rinkside:

Fredag = AW i Rinkside bar med trubadur och tacobuffé för 119 kr inkl dryck (99 kr för medlemmar i Supporterklubben). Kom och ät gott, mingla med SSK-vänner och ladda upp inför 2018 års hittils fetaste hockeyfest!

MATCHFAKTA:

IK Pantern-SSK: 3-4 (1-1, 1-1, 1-2)

Målskyttar: 1-0 Nicklas Jadeland (Liss), 1-1 Mathias From (Lindbäck) 1-2 Thom Flodqvist (Blomstrand), 2-2 Lukas Haudum (Nordsäter) 2-3 Thomas Valkvae Olsen (Bengtsson, Liwing), 3-3 Martin Janhols (Svensson, Styrman), 3-4 Nicklas Heinerö (Straffslag).

Skottstatistik: 45-32

Utvisningsminuter: 4-8

Publiksiffra: 423

FLER ARTIKLAR:

SE ÄVEN: Ny bortamatch med ny forward: "Jag är spelsugen"

SE äVEN: Höglund skadad - Åslin till SSK resten av säsongen

SSK-TV: Här straffar SSK Almtuna - kolla in målen här!

SSK-TV: Kolla in SSK:s målkalas i Norrköping här!

SE ÄVEN: Storseger mot Vita Hästen - SSK upp på play off-plats

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!
  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra biljett till SSK-Karlskoga fredag 26/1 - boka online här!