Välkommen till matchen! SSK tar emot Karlskoga – i gula tröjor

26 januari 2018 17:23

Dags för fredagsmatch i Templet. En back missar matchen på grund av sjukdom och en ny J20-back täcker upp. Dessutom spelar laget för kvällen i bortastället. Nu tar vi tre poäng tillsammans. Välkomna till Templet!


#### KVÄLLENS KRÖNIKA:

Ulf Hammarlund:I kväll hedrar vi Glenn "Holger" Johansson

SSK kommer till spel med nästintill identiskt lag som vann över Pantern i tisdags. Bara extrabacken skiljer. Men han är garanterat taggad till tusen.

– Hoppas det blir drag på läktaren så ska vi se till att bjuda på en bra match, säger unge Daniel Ohlsson som vikarierar för Henrik Malmström som är sjuk.

Kolla in SSK-TV:s prematchintervju med Daniel Ohlsson här!

SSK spelar dessutom för kvällen i gult trots hemmamatch.

SSK:S LAGUPPSTÄLLNING:

31. Klarström, Lukas
39. Sörensen, George
- - - - - -
1st Line
16. Johansson, Stefan
77. Spångberg, Jacob
9. Andersson, Victor
19. Carlsson, Lucas
10. Heinerö, Nicklas
- - - - - -
2nd Line
23. Liwing, Jonas
18. Hansson, Petter
93. Valkvae-Olsen, Thomas
22. Weigel, Fredric
25. Bengtsson, Christopher
- - - - - -
3rd Line
37. Bohman, Marcus
8. Grossmann, Nicklas
80. Blomstrand, Ludwig
41. Gråhns, Stefan
20. Flodkvist, Thom
- - - - - -
4th Line
5. Ohlsson, Daniel
12. Åslin, David
33. Lindbäck, Måns
97. From, Mathias
#### NEDSLÄPP:

VAD: SSK – BIK Karlskoga, omgång 39 av Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Scaniarinken Södertälje

NÄR: Fredag 26/1, 19.00

Läget i laget: Utöver långtidsskadade Alexander Sahlin och Sebastian Höglund är alla spelare tillgängliga och truppen ser därmed likadan ut som i Malmö senast.

HÅLL KOLL PÅ: David Åslin, puckvirtuosen debuterade i SSK-tröjan i segermatchen mot Pantern i Malmö på tisdagskvällen. 28-åringen är en forward som kan bjuda på det där lilla extra och oväntade i matcherna och kan bli en attraktion på Scaniarinkens is.

SSK kommer stärkta med en seger på bortaplan mot tabelltrean IK Pantern. En match som utöver resultatet 4-3 också var en bra prestation på många sätt.

– Just sättet vi spelar konsekvent på. Vi möter ett bra lag så det var en tung seger och jag har minnen av ett antal skeenden i matchen där vi verkligen spelar med respekt för spelidén, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Nu väntar alltså en lite speciell helg för SSK med dubbelmöte med Karlskoga fredag och söndag. Och Ulf Lundberg går in i den uppgiften full av tillförsikt.

– Jag är full av energi efter det här träningspasset måste jag säga. Nu var det matchlikt på riktigt. Vi har tränat på en del saker vi tror att vi kommer möta men vi har framförallt belyst saker i vår egen spelidé som kommer vara viktiga. Det är det hårda jobbet och det är lite slutspelskänsla över att mötas fredag och söndag. Allt du gör i minut ett har du med i de här två matcherna.

Kräver ett sådant dubbelmöte någon speciell planering eller kör ni på som vanligt?

– Lite luriga kan man alltid vara. Men det blir kul. Jag satt och tittade på Karlskogas match mot Västervik i går och det blir inspirerande för vi kommer möta ett lag som jobbar stenhårt, föga överraskande. Så det hårda jobbet för oss också, för att från det har vi ganska bra medicin på hur vi får ut det kreativa spelet.

"Stödet från hemmapubliken betyder jättemycket": Kolla in SSK-TV:s intervju med Ulf Lundberg här!

Utöver långtidsskadade Alexander Sahlin och Sebastian Höglund samt krasslige Henrik Malmström är alla spelare tillgängliga och truppen ser därmed likadan ut som i Malmö senast. I Malmö avgjorde för övrigt en forward som gjort sig känd som [straffspecialist den senaste tiden](http://www.sodertaljesk.se/artikel/4lxnajcsu-41461/).

– Det har blivit några straffmål den här säsongen så jag har ganska gott självförtroende. Det blev inte den vanliga den här gången, men nästan. Jag misstänkte att han hade scoutat lite så han släppte första ganska tidigt så det blev ganska öppet, säger Heinerö.

Om straffspecialisten får chansen från mittpunkten mot Karlskoga återstår att se. Men han Nicklas själv är dock redo och ser fram emot matchen som väntas locka en hel del publik.

– Det blir kul. Vi ska ge allt vi kan och försöka ge fansen en seger här hemma. Det är dags för det.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Nicklas Heinerö här!

[Säkra biljett till SSK-Karlskoga fredag 26/1 - boka online här!](https://www.ticketmaster.se/event/ssk-bik-karlskoga-biljetter/475005)