Förlust i premiären i Oskarshamn – SSK kämpade sig i kapp men utvisningarna blev ödesdigra
Publicerad: 2018-09-21
SSK kämpade sig i kapp ett underläge och kvitterade till 3-3 i tredje perioden. Men alltför många utvisningar mot ett Oskarshamn med ett sylvasst powerplay blev avgörande och SSK föll slutligen med 5-3 i seriepremiären.

Säkra plats i hemmapremiären på söndag - boka biljett online nu!

SSK kom till spel i Oskarshamn med en skadefri trupp och med order från tränare Ulf Lundberg om att man skulle tävla om varje situation. Det var dock IK Oskarshamn som skulle ta ledningen efter knappt halva första perioden när Filip Svenningsson fick ett bra skottläge och lurade Sörensen.

SSK replikerade dock bara minuten senare genom Ludwig Blomstrand som checkade högt, snappade upp en förlupen puck i Oskarshamns zon och dundrade in kvitteringen bakom Rifalk i IKO-målet.

Men innan perioden var slut återtog hemmalaget ledningen när man fick chansen i powerplay efter att David Åslin visats ut för hakning. Efter bra passningsspel som ställde SSK:s box kunde Arsi Piispanen raka in 2-1 i öppet mål vid Sörensens bortre stolpe.

Andra perioden inleddes bäst av Oskarshamn de första minuterna. Därefter tog dock SSK över spelet och såg ut att ta över matchen. Men när David Åslin visades ut för hakning tog Oskarshamn återigen nytta av det numerära överläget och gjorde 3-1 i powerplay.

SSK repade dock mod snabbt och reducerade några minuter senare till 3-2 efter fint kombinationsspel av Sebastian Dyk och Nicolai Meyer där dansken avslutade snyggt från slottet.

Oskarshamn var farliga i powerplay matchen igenom och tredje perioden fick inledas i den spelformen för hemmalaget. SSK kämpade dock väl och redde ut situationen. Och därpå tog man över match och satte press på IKO. I elfte minuten kom också kvitteringen efter att förstakedjan jagat liver ur IKO-försvaret, vunnit pucken och Sebastian Dyk avslutat kliniskt i nättaket. 3-3 och SSK var med i matchen.

Utvisningarna skulle dock ställa till det för SSK som drog på sig hela fyra tvåminutare i tredjeakten och med 3.16 kvar gjorde Oskarshamn 4-3 i powerplay genpm Joakim Thelin.

SSK satsade på spel sex mot fem och hade flera chanser att kvittera i slutminuten men i stället satte Thelin sitt andra mål för matchen i öppen kasse med två sekunder kvar.

Nu väntar hemmapremiär för SSK mot IK Pantern på söndag. Kom och stötta laget på plats i Templet!

MATCHFAKTA: Oskarshamn-SSK

Slutresultat: 5-3 (2-1, 1-1,2-1)

Målskyttar: 1-0 Filip Svenningsson (Hutchings, Rifalk), 1-1 Ludwig Blomstrand, 2-1 Arsi Piispanen (Öhman, Zajac), 3-1 Victor Öhman (Nilsson, Heinerö), 3-2 Sebastian Meyer (Dyk, Bohman), 3-3 Sebastian Dyk (Liljewall, Fagerudd), 4-3 Joakim Thelin (Engsund, Dahlroth)

Skottstatistik: 34-26

Utvisningsminuter: 2-12