Hattrick av Bengtsson när SSK besegrade Leksand i Templet - "Skönt att vinna här hemma"
Publicerad: 2018-01-31

Publiken bjöd på TIFO och härlig inramning, Sörensen höll nollan och Bengtsson gjorde hattrick. Det blev en riktig hockeyfest med lyckligt slut i Scaniarinken på onsdagskvällen.

SSK kom till spel med fullt manskap då Henrik Malmström tillfrisknat från sin sjukdom. Supporterklubben bjöd på mäktigt TIFO innan nedsläpp och stämningen i hallen var på topp när domaren släppte pucken.

SSK öppnade starkt första fem minuterna men det var Leksand som fick den första riktigt vassa målchansen. Ritola fick öppen kasse efter en sidledspass men Marcus Bohman slängde sig och täckte skottet föredömligt.

Leksand tog därefter över några minuter innan SSK återigen tog över initiativet och vaskade fram ett powerplay – som blev spel fem mot tre efter att en Leksing skjutit pucken över sargen. Då slog Christopher Bengtsson till och tryckte upp 1-0 till SSK med ett rappt skott i nättaket bakom Tex Williamsson.

– Jag fick vandra in och knäppa dit den. Jag såg inte riktigt var den tog. Det var mycket folk framför mål, säger Bengtsson om sitt första men inte sista mål i matchen.

Hattrick av stekhete Bengtsson

Kort därpå var det Leksands tur att spela fem mot tre efter att först Åslin och sedan Marcus Bohman visats ut. Men det överläget blev kort när Patrick McNally bestämde sig för att haka Grossmann i anfallszon. Spel fyra mot tre i stället där SSK försvarade sig formidabelt genom bra jobb av bland annat Ludwig Blomstrand. I stället för kvittering kunde SSK dryga ut ledningen till 2-0 innan paus. Christopher Bengtsson snappade upp en retur och skickade in sitt andra mål för kvällen.

–Thomas skjuter ett skott som går direkt ut till mig och jag försöker bara nypa direkt och den går in.

Utvisningarna fortsatte dugga tätt även inledningsvis i andra perioden. Flodqvist åkte ut för en slashing och innan den var över åkte Lindbäck och Friesen ut efter ett gruff framför mål.

SSK försvarade sig i övrigt bra och satsade på kontringar. Ett lyckat recept skulle det visa sig. I åttonde minuten kom Christopher Bengtsson fri efter en fin pass från kedjekamraten Fredric Weigel. Nummer 25 gjorde sitt tredje mål och ställningen var alltså 3-0 efter halva matchen.

Leksand hade ett bra byte där man fick tryck men i övrigt gjorde SSK sitt bakåt, kontrade framåt och fick även med sig ett par utvisningar.

I inledningen av tredje var det direkt nära 4-0 två gånger om. Först Bengtsson i friläge igen och sedan en genialisk pass av Heinerö till Victor Andersson som dock missade pucken i skottögonblicket.

"Kändes tryggt hela vägen"

Därefter fick Leksand lite press och skakade även fram ett fem mot tre läge. SSK spelarna slet dock som djur och offrade sig hänsynslöst och redde ut situationen.

– Vi fick några utvisningar emot oss men boxplay gjorde ett enormt bra jobb och det kändes tryggt hela vägen, säger Bengtsson.

Leksand kom inämligen nte närmare och SSk avgick med tre poäng, efter 3-0 och tre mål av Bengtsson.

– Skönt att vinna här hemma och bryta den dystra trenden och göra en bra match i 60 minuter, säger Bengtsson.

SSK försvarar därmed play off-platsen. Nu väntar närmast Tingsryd borta på fredag och sedan ny hemmamatch i Templet på onsdag när Björklöven kommer på besök. Då hoppas hattrick-hjälten Bengtsson på lika bra stöd från läktarplats som i kvällens publikfest.

– Det var riktigt bra publik. Det är kul att se och det tänder oss extra. Jättekul att vi kunde ge dem en vinst i dag och vi får hoppas det fortsätter så här.

Boka biljett till SSK-Björklöven onsdag 7/2 online redan nu!

MATCHFAKTA:

SSK-Leksand: 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

Målskyttar: 1-0 Christopher Bengtsson (Weigel, Valkvae-Olsen) 2-0 Christopher Bengtsson (Valkvae Olsen) 3-0 Christopher Bengtsson (Weigel)