Förlust i toppmötet mot Hammarby
Publicerad: 2021-10-25
Trevande start men en bra sista period.

Vi började lite trevande och var inte riktigt beredda på Hammarbys höga press och fysiska spel.

Emma fick göra flera kvalificerade räddningar direkt från nedsläpp.

I den 8e minuten lyckas dock Sigrid Jason göra 1-0 till Hammarby efter en retur där vi inte lyckats få undan pucken. Trots att vi har ett skott i ribban och 2 skott i masken så är det ett rättvist resultat efter 1 period.

I andra perioden rycker vi upp oss. Båda lagen har bra chanser och stolpen räddar Hammarby 2 gånger innan de lyckas kontra in 2-0.Båda lagen fortsätter att skapa chanser men Holterud i Hammarbys mål och Emma gör det riktigt bra jobb. 18,30 in i perioden så studsar pucken illa för Emma, hon försöker sparka bort den men Rebecka Sedecka i Hammarby är påpassligt framme och slår in 3-0.

I tredje perioden tar vi över spelet. Det är bara Hammarbys norska landslagsmålvakt och målramen ( 2 till i stolpen och 1 i ribban ) som räddar Hammarbys nolla. Sarah och Robban möblerar om i kedjorna och går ner på folk. Vi fortsätter att skapa perioden ut men ikväll får vi inte in pucken.

En riktigt bra och tuff match. Vi tar med oss massor av erfarenhet och stor revanchlust till denna veckas utmaningar där AIK och Almtuna gästar Templet.

Hammarby - Södertälje 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Skott: 41-35 (18-10, 13-10, 10-15)

Utvisningar: Hammarby 2 x 2 minuter

Södertälje Sportklubb