NEDSLÄPP: Uffe inför Tingsryd – ”Skönt att ha hemmapubliken i ryggen”

19 december 2017 12:58

Dags för sista matchen före jul när Tingsryd kommer på besök i Scaniarinken.

– Vi ska göra allt för att göra en kanonmatch här i morgon, säger huvudtränare Ulf Lundberg.


Säkra biljett till SSK-Tingsryd 20/12 nu - boka biljett online här!

SSK ligger på en nionde plats i tabellen inför onsdagens omgång. Placeringen före gästerna Tingsryd som ligger tia med en poäng mindre. Tidigare under säsongen har lagen vunnit varsitt möte och huvudtränare Ulf Lundberg ser Tingsryd som ett klurigt lag att möta.

– Vi måste vara beredda på olika scenarion i matchen. De har visat upp olika sätt att spela och det är skickliga spelar på många positioner som kan spela på lite olika sätt vilket betyder att vi då måste sätta ljuset på olika delar i vår spelidé som vi ska göra riktigt bra, säger han efter tisdagsträningen.

På skadefronten ser det ljust ut. Sebastian Höglund är tillbaka i full träning och redo för comeback när han blir uttagen.

– Det känns bra rent fysiskt och jag är otroligt spelsugen, sade han till SSK-TV efter sin första hela träning på nästan två månader.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Sebastian Höglund här!

Utöver Alexander Sahlin, som ska opereras och missar resten av säsongen, är därmed alla spelare tillgängliga för spel. I veckan har truppen dessutom kompletterats tillfälligt med målvakten Ville Kolppanen som tillfälligt är inlånad från Rögle.

Det är ännu oklart om Kolppanen kommer stå i matchen mot Tingsryd men han själv säger till SSK-TV att han är redo om han får chansen.

– Det har varit roligt att vara här och träna och självklart är det ju så att det var länge sedan jag spelade så det skulle vara väldigt spännande att få stå i morgon, säger Kolppanen till SSK-TV.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Ville Kolppanen här!

Det är som sagt sista matchen före jul och trots mycket julstök hoppas vi att publiken sluter upp i veckan. Ulf Lundberg kan inte nog understryka läktarstödets betydelse.

– Det är så jäkla skönt att ha hemmapubliken i ryggen. Speciellt i sekvenser i matcherna där det går lite grann emot. Det kan bidra till att vi lyfter upp och vi ska göra allt för att göra en kanonmatch, säger han.

Kolla in hela SSK-TV:s intervju med Ulf Lundberg här!

NEDSLÄPP:

VAD: SSK-Tingsryd, omgång 28, Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Onsdag 20/12 19.00

HÅLL KOLL PÅ: Mathias From. Den danske landslagsmannen debuterade för SSK i fredags och noterades för en assistpoäng direkt. Nu är det dags att presentera sig för hemmapubliken.

SE ÄVEN: Höglund tillbaka i full träning - "Otroligt spelsugen"

SE ÄVEN: Assistpoäng av nyförvärvet - men SSK föll i Leksand

SE ÄVEN: SSK:s ungdomssatsning fortsätter - "Målet är så många ungdomar som möjligt fortsätter lira"

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra biljett till SSK-Tingsryd 20/12 nu - boka biljett online här!