Nedsläpp: Höstens SSK-spelare optimistisk inför IKO - ”Bra känsla i gruppen”

9 januari 2018 14:47

Efter en lyckad bortaturné i norr är SSK hemma i Scaniarinken igen – och i morgon onsdag väntar möte med IK Oskarshamn i Templet.

– Det blir en spännande match. Kul att vara tillbaka på hemmaplan, säger Ulf Lundberg.


Norrlandsturnén inbringade fem av sex möjliga poäng. I fredags tog laget en stabil seger mot Modo med 3-0 i Ö-vik och i söndags vände man i tredje perioden och vann i förlängning över Björklöven.

– En riktigt bra prestation mot Modo tycker jag. Mot Björklöven får vi kämpa för att ta oss upp till den nivå vi vill spela på. Men grabbarna tar tag i repet ordentligt, det biter i och vi lyckas vända runt den matchen och vinna i sudden så det är skönt, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Och nu är ni obesegrade 2018 inför mötet med Oskarshamn?

– Det blir en spännande match. Kul att vara tillbaka på hemmaplan. Vi gjorde en bra match nere i Oskarshamn senast och fick med oss en poäng då så vi ser fram emot matchen.

Vad blir viktigast för er för att ta tre poäng?

–Det blir att det ska gå snabbt från återtagande av puck till att vi flyttar ner pucken i deras zon och att det inte hackar på vägen där. Det är vi bra på och det är ju inga hemligheter. Spelvändningar vill alla vara bra på. Men vi vet på vilket sätt vi vill göra det, och vi ska göra det så.

Både Nicklas Heinerö och Ludwig Blomstrand var med på torsdagens träning men i gröna tröjor vilket betyder att de ska undvika fysisk kontakt.

– Det var en del försöktighetsåtgärder på träningen i dag. Men jag tycker det ser bra ut generellt i laget inför Oskarshamn, och vi tog en hel dag off igår vilket är bra för båda kroppar och knoppar, säger Ulf Lundberg.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Ulf Lundberg här!

Backen Stefan Johansson missar dock onsdagens match på grund av en underkroppsskada. Från J20 kommer backen Lucas Byhlin och forwarden Jesper Lindén finnas med i truppen mot Oskarshamn. Dessutom har laget drabbats av ett sent avbräck i form av Albin Sethsson som blivit sjuk. Ersätter gör i stället Carl Skärström från J20 som även var med på Norrlandsturnén.

Inlånade målvakten Emil Kruse kommer inte heller han till spel efter smällen i Modomatchen i fredags. Lukas Klarström backar i stället upp George Sörensen – den danske publikfavoriten som i helgen röstades fram som bästa SSK-spelare under hösten på klubbens Facebook-sida.

– Det känns ju riktigt bra. Det är grymt. Tack alla fans som röstat! Jag tycker jag har gjort det bra under hösten men jag har inte gjort det själv, vi har gjort det tillsammans som lag och om jag inte haft så bra försvarsspel från mina lagkompisar hade jag inte haft sådan bra höst som jag haft, säger Sörensen som ligger på 92.31 i räddningsprocent.

Mot Björklöven i söndags fick Sörensen jobba ordentligt och mota 35 skott. Trots en lite knackig start lyckades laget vända, vinna och är som sagt obesegrade efter nyår.

– Jag tycker vi har en bra känsla i gruppen de här sista tre matcherna och vi ska fortsätta köra på den känslan och visa fansen att vi krigar varje match, säger Sörensen inför matchen mot Oskarshamn.

Kolla in SSK-TV:s intervju med George Sörensen här!

Matchen mot Oskarshamn blir ännu en viktig streckmatch. Lagen ligger på samma poäng och det är ett riktigt getingbo kring playoffplatserna. Kom och stötta laget på plats i Scaniarinken!

Säkra biljett till SSK-Oskarshamn 10/1 - boka online här!

NEDSLÄPP:

VAD: SSK-IK Oskarshamn, omgång 34, Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Onsdag 10/1, 19.00

HÅLL KOLL PÅ: Fredric Weigel. Passningsgeniet är sett het ut på sistone och ligger bakom en hel del av Thomas Valkvae Olsens målproduktion samt är självklart en viktig kugge i powerplay. Blir det nya magiska passningar från Wagges klubba mot IK Oskarshamn.

Säkra biljett till SSK-Oskarshamn 10/1 - boka online här!

Fler artiklar:

SSK-TV: Här avgör TVO mot Björklöven

SE ÄVEN: SSK nollade Modo borta - TVO toppar skytteligan

SE ÄVEN: Johansson inför Modo - "går in med positiva bilder"

SE ÄVEN: Blomstrand efter debuten - "Fantastisk potential i laget"

SE ÄVEN: Tre poäng i Templet - SSK besegrade serieledarna "Ren glädje"

SE ÄVEN: SSK lånar in SHL-målvakt - Kruse ansluter hela januari

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra biljett till SSK-Oskarshamn 10/1 - boka online här!