Publicerad: 2022-02-22
Kvällen började med tröjhissning och stående ovationer men slutade dessvärre med att Vita Hästen fick med sig alla tre poängen till Norrköping.

Södertälje - Vita Hästen 1-4

Kvällen inleddes med jubel och stående ovationer från över 3000 SSK-are i Scaniarinken den här kvällen när legendaren Kjell Svensson äntligen skulle få sin tröja pensionerad i taket tillsammans med Eldebrink, Glenna och Stisse. Ett historiskt ögonblick värdigt en SSK-are som Kjell Svensson.

Därefter drar matchen i gång och det som bekant mycket som står på spel. Tre matcher mot Vita Hästen bara den här veckan och i jakten på säker match är varje poäng livsviktig. Perioden startar och SSK är det lag som inleder piggast och man skapar en hel del. Matchens första mål ska dock dröja till periodens slutskede innan Pasic vackert hittar fram till Sjöberg. 1-0! Skön känsla med in i pausvilan men den sköna känslan blir inte speciellt långvarig. Om det period nummer ett var fördel SSK var det ombytta roller i period nummer två. Gästerna kan föra spelet och vi har svårt att ens få puckar på mål. Onödiga utvisningar leder till dubbla mål för Vita Hästen och underläge 1-2 inför sista.

En rejäl uppryckning är vad som kommer att krävas i tredje. Visst ser det stundtals bättre ut än i andra men faktum kvarstår att vi har svårt att skapa heta lägen och få in puckar på mål. Kahilainen till Aronsson är riktigt nära att peta in en puck men det vill sig inte riktigt. Istället är det VH som kan kontra in 1-3. Rejäl uppförsbacke men man plockar målvakten och satsat offensivt. Dessvärre kommer även 1-4 i öppen kasse innan 60 minuter var färdigspelade. Tufft läge men ny match mot Vita Hästen nu på fredag i Himmelstalundshallen, matchstart dr 20:30.