SSK föll mot Västerås i genrepet inför Skoda Trophy – chans till revansch i Scaniarinken nästa söndag
Publicerad: 2018-08-31
Ett SSK som saknade flera tongivande spelare föll på fredagskvällen mot Västerås i genrepet inför Skoda Trophy i Scaniarinken nästa vecka. Slutresultatet blev 2-0 till VIK i en ganska hafsigt spelad match där Alexander Sahlin stod för ett bra jobb i kassen och där J20-spelarna Daniel Nilsmats och Isac Heens fick göra seniordebut.

Säkra plats i Scaniarinken i Skoda Trophy. Boka biljetter via Ticketmaster nu!

Ett något vingklippt SSK kom till spel i ABB arena utan flera tongivande spelare. Förutom långtidsskadade Stefan Johansson vilade Mikael Ahlén, David Åslin och Marcus Fagerudd på grund av mindre skavanker och dessutom var Stefan Gråhns avstängd. Det gav utrymme för två nya juniorer att visa upp sig i seniorsammanhang. Backen Isac Heens och centern Daniel Nilsmats från J20 var med båda två och Nilsmats tog för sig ordentligt och visade upp sitt fysiska spel redan i första perioden.

SSK tog tag i taktpinnen och skapade mest första delen av perioden, men dock utan att vaska fram de där riktigt farliga chanserna. Närmast var Marcus Bohman som hade ett klockrent skott i stolpen som Marcus Dahlbom inte hade koll på.

Första perioden slutade dock mållös. Vilket även andra perioden skulle göra.

SSK fick inleda med powerplay tidigt i andra men lyckades inte få in pucken. Resten av perioden bjöd på stundtals hafsigt spel och stundtals på gränsen till hawaiihockey där lagen bytte chanser utan att lyckas hitta nätet.

För SSK:s del var både Sethsson och Meyer framme med vassa chanser men ingen av dem lyckades överlista Dahlbom. I SSK-kassen hade Sahlin en hel del att göra och stod för ett stabilt spel och gjorde bland annat en följsam räddning på ett friläge.

I tredje perioden kom dock målen. Och det var Västerås som skulle göra dem. Efter 4.55 gav Lukas Zetterberg Västmanlänningarna ledningen med 1-0 på en retur. SSK saknade inte chanser men lyckades inte få in någon puck. I stället utökade VIK till 2-0 med knappa fem minuter kvar av matchen genom Kalle Östman. Även det målet på en retur.

SSK tog ut målvakten i slutminuten men lyckades inte forcera in något mål och genrepet inför Skoda Trophy slutade med förlust. Laget har dock chans på revansch just i Skoda Trophy där lagen möts igen på söndagen i Södertälje.

Dessförinnan drabbar även SSK samman med AIK på torsdag och Leksand på lördag i turneringen. Se till att ta er till Templet och heja fram SSK i försäsongens hetaste turnering med Hockeyallsvenskans högsta prissumma. Skoda Trophy i Scaniarinken 6-9 september.

MATCHFAKTA: Västerås-SSK Slutresultat: 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Målskyttar: 1-0 Lukas Zetterberg (Jansson), 2-0 Kalle Östman (Skinnars, Bergman)

Skottstatistik: 34-24

Utvisningsminuter: 6-8