SSK slutar tvåa i slutspelsserien trots fjärde raka segern – stort tack för den här säsongen!
Publicerad: 2018-03-18
SSK besegrade Pantern i Malmö med klara 5-2. Men IK Oskarshamn vann samtidigt hemma mot Almtuna med hela 6-0 och knep play off-platsen på bättre målskillnad. Säsongen är därmed över för SSK som trots att man kom med som sista lag och utan bonuspoäng alltså vinner fyra raka och slutar på en andraplats i slutspelsserien!

SSK kom till spel i Malmö isstadion med samma lag som i fredagens segermatch mot Björklöven och med George Sörensen i mål. Förutsättningarna inför den sista omgången i slutspelsserien var tre lag på nio poäng och om både AIK och Oskarshamn vann sina matcher behövde SSK vinna och ta igen fyra måls målskillnad på Oskarshamn för att vinna serien och ta sig till play off mot Leksand.

Den första perioden blev händelsefattig och det såg mest ut som ställningskrig ute på isen. Vassast chans hade Thomas Valkvae Olsen med ett friläge där han dock inte fick till avslutet.

TVO öpppnade målskyttet

Andra perioden var dock bara en minut gammal när Thomas Valkvae Olsen spräckte Jonathan Bjurös nolla och gav SSK ledningen – med ett överraskande men inte alltför hårt skott. Men glädjen blev kortvarig och efter 4.22 kvitterade IK Pantern genom Stefan Söder som dribblade sig igenom och lyfte in en backhand i nättaket.

SSK gav sig dock inte utan fortsatte ligga på och vaskade fram två numerära överlägen i rad. I det andra fick Blomstrand skottläge från högerkanten och då kom 2-1 till SSK.

Pantern kvitterade efter 15.05 men då tog det bara 37 sekunder innan SSK replikerade och gjorde 2-3. Målskytt var David Åslin efter fint passningsspel i anfallszonen.

Säsongen över trots fjärde raka segern

Trots ledning inför tredje perioden såg det mörkt ut med chanserna på play off för SSK eftersom Oskarshamn gått ifrån till 4-0 hemma mot Almtuna.

SSK fortsatte dock göra sitt och fyra minuter in i tredje ökade Henrik Malmström på till 4-2 när han pangade in ett slagskott från blålinjen. Laget hade därefter flera vassa chanser och både Thomas Valkvae Olsen och Christopher Bengtsson hade varsin träff i ramen.

I slutminuten tog Pantern ut målvakten och satsade på spel sex mot fem men då kunde Christopher Bengtsson sätta spiken i kistan och göra 5-2.

Trots fyra raka segrar slutar dock SSK tvåa i slutspelsserien. Oskarshamn vann med klara 6-0 på hemmaplan och knep play off-platsen på bättre målskillnad. Säsongen är därmed över för SSK.

Stort tack till alla supportrar och sponsorer som stöttat laget och klubben genom en fantastisk säsong. Vi ses igen 2018/2019. Framåt och uppåt – tillsammans!

MATCHFAKTA:

IK Pantern-SSK: 2-5 (0-0, 2-3, 0-2)

Målskyttar: 0-1 Thomas Valkvae Olsen (Bengtsson), 1-1 Stefan Söder (Sterner, Setkov), 1-2 Ludwig Blomstrand (Bengtsson, Byhlin), 2-2 Anders Grönlund (Nord), 2-3 David Åslin (Heinerö, Lindbäck), 2-4 Henrik Malmström (Hansson), 2-5 Christopher Bengtsson (Valkvae Olsen)

Skottstatistik: 35-28

Utvisningsminuter: 4-2