Stark bortaseger i Malmö trots backskadorna – Meyer matchvinnare mot Pantern
Publicerad: 2018-10-31
Fyra ordinarie backar och massor av rutin saknades, men då klev övriga fram och visade vägen. Inte minst 18-årige Filip Pilö som imponerade i debuten. Matchvinnare blev Nicolai Meyer som gjorde 2-1 tidigt i andra perioden.

GULDFREDAG! Välkomna på Södertäljes fetaste AW – fullt ös med Happy hour, hockeyquiz och liveband på scen!

Säkra biljett till SSK-Björklöven på fredag - boka online här!

SKRIDSKODISCO! Välkomna på skridskodisco och damhockey i Scaniarinken när SSK möter Hammarby söndag 4 november!

SSK saknade hela fyra ordinarie backar inför matchen mot IK Pantern. I kvartetten Nicklas Grossmann, Marcus Bohman, Stefan Johansson och Marcus Fagerudds frånvaro fick Henrik Malmström och Petter Hansson som matchats sparsamt senaste tiden kliva fram och dessutom fick 18-årige egna produkten Filip Pilö chansen på sex backar.

Pilö visade dock ingen respekt och spelade redan efter några byten fram Ludwig Blomstrand till ett bra läge. Blomstrand fick även flera lägen under första perioden men Volden stoppade pucken gång på gång, även i tionde minuten då Blomstrand fick ett friläge och testade med en backhand-lyftning.

Mål men rekordsnabb replik

SSK hann även reda ut ett boxplay under första perioden, som dock slutade mållös även om målchanserna inte saknades.

I andra perioden skulle dock mål falla och det var just Ludwig Blomstrand som gav SSK ledningen med 1-0 i powerplay efter halva perioden fint assisterad av David Åslin.

Men Pantern replikerade direkt på tekning och gjorde 1-1 bara nio sekunder efter SSK:s ledningsmål. Danske backen Oliver Larsen tog pucken direkt efter nedsläpp, dribblade sig in i SSK:s zon och släppte över den till Erik Nyström som kunde vinkla in kvitteringen.

Tidigt ledningsmål i tredje

Tredje perioden var bara 18 sekunder gammal när SSK skulle ta ledningen igen. Nicolai Meyer snappade upp en felpass i Panternzonen och kunde iskallt lägga in 2-1 mellan benen på Volden. SSK i ledning men laget backade inte hem utan fortsatte trumma på och skapade chanser för fler mål framåt. Unge Filip Pilö visade upp ett säkert spel bakåt och tog sig även ut på en offensiv räd som slutade i en framspelning till Meyer i slottet, men Lars Volden klarade dock skottet.

I slutminuterna blev det spännande när Pantern tog ut målvakten och satsade på spel sex mot fem, men SSK höll ut och tog en imponerande bortaseger trots backskadorna.

Nu väntar hemmamatch mot Björklöven på fredag. Då kör vi igång med höstens fetaste AW i Rinkside bar kl 17.00. Happy hour på mat och dryck första timmen, hockeyquiz med fina priser och partybandet Hot Creole på scenen. Kom i tid - 150 första på plats får gratis biljett till matchen!

MATCHFAKTA: IK Pantern-SSK

Slutresultat: 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Målskyttar: 1-0 Ludwig Blomstrand (Åslin, A Andersson), 1-1 Erik Nyström (Larsen, Haudum), 2-1 Nicolai Meyer

Skottstatistik: 42-31

Utvisningsminuter: 4-2