Seger i veckans sista match
Publicerad: 2022-02-27
Efter en tung vecka var det extra skönt att avsluta veckan med tre poäng hemma i Scaniarinken.

Södertälje - Vita Hästen 3-2

Med en resultatmässigt tung vecka i bagaget var det extra skönt att få avsluta med tre poäng hemma i Scaniarinken denna söndagseftermiddag. Matchen började trevande från båda laget och förstaperioden bjuder upp till få riktigt farliga lägen för något av lagen. Vi reder ut ett numerärt underläge men i övrigt är det en ganska så händelsefattig period.

I period nummer två får vi ett tidigt powerplay men lyckas inte alls förvalta det utan Vita Hästen kan ganska enkelt försvara sig. Istället är det hemmalaget som tar ledningen sex minuter in genom Gints Meija. Ett Vita Hästen som efter två segrar spelar med mer självförtroende får några sekvenser efter målet med sig ett powerplay när Daniel Ljungman får åka och sätta sig två minuter. Knappt en minut hinner gå innan gästerna missar skottförsök vilket Jacob Dahlström hinner snappa upp. Snabb är han och avslutet sitter också där det ska, kvitterat och 1-1 i matchen. Viktigt mål som också ger en hel del energi ute på banan. Anderas Hjelm får pucken från backplats och skickar in den där Pasic med lite möda hittar över med pucken till Marcinew och ledning 2-1.

Matchen är vänd och helt plötsligt har vi ledning med in i den tredje perioden. Efter kvitteringspucken var det ett lite mer avslappnat SSK ute på isen. Huvudena lite högre och klubban lite mer avslappnad i händerna. Gästerna går för det i tredje men vi försvarar på bra och Tolopilo står för några fina räddningar. 14:44 in i tredje kommer även 3-1. Nikola Pasic får in pucken efter framspelning av Sjöberg och Hjelm. Nu vaknar hela Scaniarinken till liv och tre poäng känns inom räckhåll. Trots slutforcering och ett reduceringsmål kommer Vita Hästen aldrig riktigt nära i slutskedet och vi tar en efterlängtad trea.

Nästa vecka består av dubbelt upp Kristianstad. Vi startar på bortaplan på onsdag för att avsluta matchveckan med Hockeymanifestation på fredag!