Tung förlust i Ljungby – SSK föll ihop efter bortdömt mål
Publicerad: 2017-12-29

SSK inledde bra men hade svårt att göra mål. När man slutligen fick in pucken dömdes målet bort – och laget föll slutligen stort mot Troja på fredagskvällen.

Säkra din biljett till SSK-Timrå 3/1 redan nu - boka online här!

SSK kom till spel i Ljungby utan rutinerade backen Stefan Johansson som fick en känning efter AIK-matchen, och även utan Victor Andersson som drabbades av en skärskada och tvingades sy i samma match.

Anderssons plats i förstakedjan med Heinerö och Carlsson togs i stället av inlånade 17-årige stortalangen Samuel Fagemo. I Johanssons frånvaro fick även unge offensive backen Lucas Byhlin från J20 följa med till Ljungby.

Matchen inleddes i bra tempo, hög intensitet och med frejdigt spel åt båda hållen. Första riktiga SSK-chansen fick Jacob Spångberg som fick bra yta att ta några skär ner från sin backplats. Skottet gick dock i magen på Robin Johansson i Trojamålet.

Med fyra minuter kvar av perioden ryckte sig Samuel Fagemo fri men hakades upp i skottögonblicket och SSK fick chansen i powerplay. Ett powerplay som dock blev fruktlöst. Strax därpå fick dock Thomas Valkvae Olsen ett läge och sköt ett skott – som gick klockrent i ribban. Perioden förblev mållös trots många chanser åt båda hållen.

Slarv i egen zon bakom baklängesmål

I andra perioden skulle det dock bli mål. I fjärde minuten slog Jesper Thörnberg in en retur efter att SSK-backarna inte lyckats rensa i väg pucken framför Sörensen. I elfte minuten kom även 2-0 när SSK tappade puck på egen blå och Jens Holmström fick fritt läge och kunde trycka upp pucken i nättaket med ett direktskott.

Strax därpå fick Christopher Bengtsson ett ypperligt läge att reducera när han kom nästan helt ren på högerkanten. Skottet gick dock i stolpen.

SSK lyfte därefter upp spelet ordentligt och hade ytterligare bud på reducering flera gånger om men pucken ville inte gå in.

I slutsekunderna av perioden fick SSK ett powerplay och fick inleda tredje med en man mer. Som sedermera blev två man mer i 45 sekunder efter att Daniel Karlsson åkt ut för en knätackling. SSK kunde dock inte utnyttja överläget. Närmast var Bengtsson med ett jätteläge helt fri framför Johansson – som dock klarade skottet.

Bortdömt SSK-mål efter videogranskning

När SSK minuten senare fick ännu ett powerplay skulle dock reduceringen komma – trodde alla. Spångberg dundrade in pucken från blå och SSK-spelarna jublet och åkte till båset för att fira. Efter en lång domarkonferens och sedan videogranskning dömdes dock målet bort.

I stället gjorde Tor Immo 3-0 för Troja direkt på nedsläpp efter det bortdömda målet. En blytung sekvens som knäckte laget mentalt och innan powerbreak hann Troja göra både 4-0 och 5-0.

Därefter bytte Lundberg ut Sörensen och Lukas Klarström fick hoppa in i målet och debutera i Hockeyallsvenskan. Även han fick dock släppa en puck förbi sig innan slutsignalen ljöd med siffrorna 6-0 på resultattavlan.

Sällan har ett nyår och en nystart varit så efterlängtad som efter denna fredagskväll. Nästa uppgift blir Timrå hemma i Scaniarinken 3 januari 2018.

MATCHFAKTA:

Troja-SSK: 6-0 (0-0, 2-0, 4-0)

Målskyttar: 1-0 Jesper Thörnberg, 2-0 Jens Holmström (Immo), 3-0 Tor Immo (Jens Holmström), 4-0 Jesper Thörnberg (Rajala, Fredriksson), 5-0 Nikolai Meyer (Benker) 6-0 Nikolai Meyer (Nilsson)

Skottstatistik: 26-30

Utvisningsminuter: 32-6

Publik: 2230

Fler artiklar:

SE ÄVEN: Henrik Nyberg lånas ut till Huddinge

SSK-TV: From ser framåt och hyllar publiken - "Riktigt bra tryck"

SE ÄVEN: Tung förlust i derbyt inför storpublik i Scaniarinken

KRÖNIKA: Upp med halsduken - dags för hockeyfest!

SE ÄVEN: SSK:s ungdomssatsning fortsätter - "Målet är så många ungdomar som möjligt fortsätter lira"

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

• Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.